Hendek Davası'nda Fabrika Sahibi Kendini Böyle Savundu: En Mağdur Benim!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davanın ikinci duruşmasında fabrika sahibi Yaşar Coşkun savunma yaptı. Coşkun, patlamanın sabotaj olabileceğini, olaydaki en büyük mağdurun kendisi olduğunu ifade ederek, "Benim tutuklu olmamım kimseye faydası yok. Benim dışarıda olmam lazım işlerimi toparlayabilmem için, diğer işçilerin işsiz kalmaması için" dedi.

15 Mart 2021 Pazartesi 15:32
Hendek Davası'nda Fabrika Sahibi Kendini Böyle Savundu: En Mağdur Benim!

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ferizli ilçesinde yeni inşa edilen cezavi kampüsündeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla, mağdurlar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma salonu binası içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

"BANA TERÖRİSTMİŞİM GİBİ MUAMELE YAPILIYOR, HALBUKİ BEN SAYGIN BİR İŞ ADAMIYIM"

Duruşmada ifadesi alınan Büyükcoşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın sahibi Yaşar Çoşkun, patlamanın sabotaj olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Ateş düştüğü yeri yakar bunun farkındayım. 50 senelik bir firmayız, çalışanlarımızla aile gibi çalışıyoruz. 7 aile ferdimizi kaybettik. Hakkımızda yalan yanlış haberler yapılıyor. İlk duruşmada savunma hakkımız gasp edildi. Merdiven altı kaçak imalat yapan bir fabrika değiliz. Hakkımızda linç kampanyası yürütülüyor. 50 yıllık emeğimizi ve özgürlüğümüzü kaybettik. Basında sanki sürekli bizde iş kazası oluyormuş gibi yalan haberler çıkıyor. Bizde son kaza 2011 yılında oldu. Bana teröristmişim gibi muamele yapılıyor, iş cinayeti deniliyor. Halbuki ben saygın bir iş adamıyım. Türkiye’nin gelişmesi için elinden geleni yapmış bir firmanın ortağıyım. Bizim ne kadar düzenli olduğumuzu Türkiye’de herkes bilir.” 

"SABOTAJ OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM"

Kaza sırasında fabrikada olduğunu ifade eden sanık Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ilk günden beri bu olayın sabotaj olduğunu söylüyorum. Bizim fabrikamızda kaza ilk defa olmadı, biz kazanın nasıl olabileceğini anlayabiliriz. Sayın İçişleri Bakanımız da bana sordu ‘Bu olay nasıl oldu’ diye. Ona da anlattım sabotaj olduğunu düşünüyorum dedim. Biri uzaktan kumandayla patlatmış gibi oldu. Bu olay üzerinde durulmadı. “Bilirkişiler nasıl bu fabrika mevzuata uygun değil diyor. Bizim fabrikamız sürekli denetlenirdi. Öyle olsa 16 sene nasıl çalışacaktı bu fabrika. Bizim fabrikamız aynı zamanda sefer görev emri olan bir fabrikadır. Savaş çıksa, devlet burada cephane üretir.

Ben cezaevine girene kadar MÜSİAD başkanıydım. Böyle saçmalık mı olur? Cumhurbaşkanı beni neden aramış diyorlar. O olmasaydı, ben o fabrikayı söndürebilir miydim? Bu iş dışarıdan göründüğü kadar basit bir iş değil. İddialar asılsız, hiçbirini kabul etmiyorum.” 

“EN ÇOK MAĞDUR OLAN BENİM”

Coşkun, ayrıca tutuklu olmasının kimseye faydası olmadığını belirterek, "Benim tutuklu olmamım kimseye faydası yok. Benim dışarıda olmam lazım, işlerimi toparlayabilmem için, diğer işçilerin işsiz kalmaması için. En çok mağdur olan benim, işimizi kaybettik, 8.5 aydır içerideyim, özgürlüğüm yok” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15