''HES için İmar İzni Verilen Pilarget Bölgesinde 940 Şehit Yatıyor''

Artvin İl Genel Meclisi'nde Arhavi'ye bağlı Pilarget bölgesinde hidroelektrik santrali için 9 Ekim günü imar izni verildi. AFAD İl Bölge Müdürlüğü'nün Balıklı köyüne dair izleme raporu ise bölgenin heyelan riski taşıdığını, can ve mal güvenliğinin olmadığını ortaya koyuyor. Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Hazım Kurtoğlu da "940 şehit yatıyor orada, atalarımız, dedelerimiz. Bununla ilgili de belge ve bilgilerle Milli Savunma Bakanlığı'na ön başvurumuz mevcuttur" dedi.

15 Ekim 2020 Perşembe 16:01
''HES için İmar İzni Verilen Pilarget Bölgesinde 940 Şehit Yatıyor''

Bölgede tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köylüler, Artvin İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nda AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla imar izni verilen HES'e karşı mücadelesini sürdürüyor.  

ANKA'ya konuşan Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Hazım Kurtoğlu, 9 Ekim günü Artvin İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'ndan Pilarget bölgesinde yapılmak istenen Saka I-II HES projelerine ilişkin imar izni verilmesini kınadıklarını belirtti. 

"İMZALAR YOK SAYILDI"

Bölgede yapılmak istenen HES'in Türkiye ekonomisine hiçbir getirisinin olmayacağını kaydeden Kurtoğlu, "İl Genel Meclis üyelerinin ve İl Genel Meclis Başkanı'nın dikkate almadığı, 4 köyün muhtarıyla birlikte 457 imzalı dilekçemizi vali beyin makamına bıraktık. Ayrıca iktidar partisinin ilk başkanlığına bıraktığımız imzalar yok sayılmıştır" diye konşutu. 

"AFAD, 'BURASI HEYELAN BÖYLESİDİR, CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOKTUR' DİYOR"

AFAD İl Bölge Müdürlüğü'nün Balıklı köyü izleme raporunu sunan Kurtoğlu, "Burası heyelan bölgesidir, burada can ve mal güvenliği yoktur' diyor. Bunun haricinde köy muhtarlarımızın HES ile ilgili ÇED süresinin dolduğuna ve inşaatların başlamadığına dair dilekçeler de yer alıyor" diye konuştu. 

Kurtoğlu, Pilarget bölgesinde HES'e karşı verdikleri hukuki mücadelenin sonuna kadar süreceğini ve vazgeçmeyeceklerini, Artvin İl Genel Meclisi'nden çıkan imar izniyle ilgili Rize İdare Mahkemesi'ne iptali için başvuruyu yapacaklarını ifade etti. 

"BALIKLI ORMANLARI, PİLARGET BÖLGESİ KARADENİZ'İN ÇANAKKALESİ'DİR"

Balıklı ormanlarının, Pilarget bölgesinin Karadeniz'in Çanakkalesi olduğunu vurgulayan Kurtoğlu, şunları söyledi: 

"940 şehit yatıyor orada, atalarımız, dedelerimiz. Bununla ilgili de belge ve bilgilerle Milli Savunma Bakanlığı'na ön başvurumuz mevcuttur. Daha geniş başvurumuz da gündeme gelecektir. Buyrun, maneviyatçı, muhafakar, milliyetçiler. Bu sahayı böyle mi peşkeş çekeceğiz? El birliği ile maneviyatçı, milliyetçi, mukaddesatçı, bütün halkımıza, yetkililere sesleniyorum. Muhakkak bizim sesimizi duyacaklardır." 

Öte yandan yazar Mehmet Bilgin'in 'Teşkilat-u Mahsusa'nın Kafkasya Misyonu ve Operasyonları' adlı kitabında, Balıklı Muharebesi'ne ilişkin detaylı bilginin de verdiğini ifade eden Kurtuğlu, bölgede şehit olanların bazılarının kimlik bilgilerine de yer verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15