İkizdere'de nöbet 24. gününde

Rize İkizdere’de yapılması planlanan Lojistik Merkez ve Liman Projesi'nin dolgusu için 20 milyon tona yakın taş alınmak üzere İskencedere Vadisinde açılması planlanan taş ocağına karşı yöre insanının tepkileri 24. günde de devam ediyor. Bölge halkından Ayşe Baş, "Oraya taş ocağı olmayacak" diyerek tepkisini dile getirdi.

14 Mayıs 2021 Cuma 18:44
İkizdere'de nöbet 24. gününde

Rize İyidere’de yapılması planlanan Lojistik Merkez ve Liman Projesi'nin dolgusu için 20 milyon tona yakın taş alınmak üzere İskencedere Vadisinde açılması planlanan taş ocağına karşı yöre insanının tepkileri 24. günde de devam ediyor. Bölge halkından Ayşe Baş, "Oraya taş ocağı olmayacak" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yöre halkının alanın girişinde kurdukları çadırda tuttukları nöbet Ramazan Bayramı’nda da kesintisiz devam ediyor. Taş ocağı için belirlenen yere ulaşımı sağlamak amacıyla yol açma çalışmalarının sürdüğü bölgede tepkisini gösteren halka çeşitli STK ve siyasilerin desteği de devam ediyor. Köydeki evlerinden çalışma alanına dağdaki patika yollardan ulaşan köylüler çalışmaya başlayan iş makinesini durdurmayı başardı.

GÜRDERELİ AYŞE BAŞ'IN ÖFKESİ

Mücadelede kararlı olduklarını belirten Gürdereli Ayşe Baş, ülkeyi yönetenlere seslendi. Yöresel şivesi ile tepkisini dile getiren Baş, şöyle konuştu:

"Devlet ha böyle ediyoruz da, geçiniyoruz. Buraya da geldiniz, zamanla görmedin bizi. Şimdi neden geldin? Şimdi geldin bize meyvelerimi yetiştirdim. Şimdi geldin buraları işgal ediyorsun. Bu kadar bize sıkıntı, bu kadar işgale... Yani yeter. Bıraksın bizi gitsin. Kesinlikle, hala bugün hemen hemen bir aydır uğraşıyoruz. Yine de uğraşmaya devam. Biz bu sene iş yapmayacağız. Ormanlara bekçiyiz. Onları burada çalıştırmayacağız. Bayram günü bile bize bir bayram bırakmadılar. Bayram günü bir çay içmeden gitti oraya çalıştı sabaha kadar tak tak tak. Biz uyku uyuyamadık. Kalktık ormanlardan gidecektik. Ama gene sağ olsun hemen durdurdular. Ama bugün yine başladı. Toplanıp gideceğim. Yola devam. Oraya yatacağım, ezsin geçsin, bakalım ne yapacak. Oraya taş ocağı olmayacak."

 ORGANİK ÇAY VE KESTANE BALI ÜRETİLİYOR

İskencedere Vadisinde organik çay ve şifalı kestane balı ürettiklerini anlatan köy halkından Mehmet Karadeniz ve Ali Akyıldız, “Lojistik liman için istenen taş daha yakın yerden alınabilir. Biz bu çalışmanın durdurularak projenin iptaline kadar anayasal tepkimizi sürdüreceğiz. Bize kimse engel olamaz. Burada geçmişimiz var, gelecek torunlarımıza bozuk bir yapı bırakmak istemiyoruz. Hangi taş ocağı bırakıldıktan sonra eski haline gelmiştir. Burada da o söylenenlere inanmıyoruz” dedi.

Yol açma çalışmasının başladığı alanın girişine firma tarafından kamera ve demir kapı takılarak içeri girişlere artık izin verilmiyor. Giriş kapısında özel güvenlik personeli 24 saat görev yapıyor. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı alanda iş makinelerinin çalışması aralıklı devam ediyor.

Son Güncelleme: 14.05.2021 18:46
Anahtar Kelimeler:
RizeIkizdereAyşe Baş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15