Jandarma, Atatürk portresini yeniden koydu

Jandarma Genel Komutanlığı’nın girişinde bulunan anıttaki Atatürk portresi ve Türk bayrağı, yapılan restorasyonun ardından kaldırılmış, yeni yapılan anıtta ise, Atatürk rölyefi anıtın arka yüzüne konumlandırılmıştı. Tepkiler üzerine yeniden restorasyona alınan anıtta, Atatürk ve Türk bayrağı rölyefi eski yerine yerleştirildi.

13 Ekim 2019 Pazar 17:50
Jandarma, Atatürk portresini yeniden koydu

Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’nın karşısında yer alan Jandarma Genel Komutanlığı binasının önündeki anıt bir süre önce restorasyon nedeniyle kaldırılmıştı. Restorasyon öncesinde anıt, elinde silah tutan bir asker heykeli ile arkasında yer alan Atatürk portresi ve Türk bayrağı kabartmasından oluşuyordu. Restorasyonun ardından elinde silah tutan asker heykeli anıta yeniden yerleştirilirken, anıtta Atatürk portresi ve Türk bayrağı yer almamıştı. Yeni anıtın Jandarma Genel Komutanlığı binasına bakan arka yüzüne eski heykelden farklı bir Atatürk rölyefi yapılmıştı. Anıttaki değişikliklerin kamuoyunda tepki çekmesi üzerine, “restorasyonun devam ettiği” bildirilmiş, anıtın etrafı yeniden brandalarla çevrilmişti. Restorasyonu biten ve geçen günlerde brandaların kaldırılan anıtta, Atatürk portresinin yüksekliği ve Türk bayrağının sütundaki şekli değişmiş olsa da anıtın eski haline kavuştuğu görüldü.

(Cumhuriyet)

Son Güncelleme: 13.10.2019 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15