Mahkeme İlanları 'Birleşmiş Milletler'e Döndü

Yabancı uyruklu sayısının Türkiye’de giderek artmasına paralel biçimde mahkemelerin iş yükleri ve sanık olan bu kişilerin aranıp bulunması çabaları nedeniyle kolluk kuvvetlerinin de yoğunlukları olağanüstü biçimde artmış durumda. Aranıp bulunamadıkları için bir gün içinde dahi 5 ayrı ildeki mahkeme, 6 ayrı ülke tabiiyetindeki sanıkların bulamadığını gazete ilanıyla duyurdu. İlanlara göre 6 yıldır adresi dahi bulunup ifadesi alınamadığı için haklarındaki davaları düşürülenler de var.

16 Kasım 2020 Pazartesi 13:10
Mahkeme İlanları 'Birleşmiş Milletler'e Döndü

İncelemeler sonucunda sadece bugün Afganistan, Azerbaycan, İran, Filistin, Pakistan, Suriye vatandaşları ile uyruğu bile saptanamayan Shpend Vitaku isimli yabancı sanık hakkındaki mahkeme kararları ilan yoluyla tebliğ edilmeye çalışıldı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Ankara, İstanbul, Kırklareli, Hatay ve Bolu’daki 6 ayrı asliye ceza mahkemesi, 9 yabancı sanık hakkında açılan “basit yaralama, nitelikli yaralama, bina içinden hırsızlık, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan, karşılıksız yararlanma, Kaçakçılık Yasasına muhalefet” suçlarından verilen; hapis cezası, hükmün açıklanmasının ertelenmesi, denetimli serbestlik kararı, 6.000 TL para cezası sanıklar bulunamadığı için ilan yoluyla tebliğ edildi.

DOSYADA 6 YILDA HİÇBİR İŞLEM YAPILAMADI

Mahkeme ilanlarından en dikkat çekici olanı ise Kırklareli 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2014 yılında Pakistan, Afganistan ve İran vatandaşı hakkında yaralama suçundan açılan 2 ayrı davada yaşandı. İfadesi alınamayan, adresleri tespit edilemeyen sanıklar hakkındaki söz konusu iki dava dosyası, 6 yılın ardından “kamu davasının ayrı ayrı düşürülmesi” kararıyla birlikte kapatıldı.

(Anka)

Son Güncelleme: 16.11.2020 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15