Orman Bakanlığı, "Macera Park" için Uludağ'da endemik bitkilerin üzerine beton döktü

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bursa’nın Uludağ Bölgesi Sarıalan mevkiinde ‘Macera Park’ inşa ediyor. Çevre aktivistleri, endemik bitki türlerinin bulunduğu bölgeye beton dökülmesine tepki gösterdi. Uludağ doğasının zaten kendisinin macera parkı olduğuna dikkat çeken DOĞADER aktivisti Murat Demir, "Bu duruma ilişkin dava açacağız. Uludağ’da var olan davalarımıza bir yenisi daha eklenecek" diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

13 Kasım 2020 Cuma 19:41
Orman Bakanlığı, "Macera Park" için Uludağ'da endemik bitkilerin üzerine beton döktü

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bursa’nın Uludağ Bölgesi Sarıalan mevkiinde ‘Macera Park’ inşa ediyor. Çevre aktivistleri, endemik bitki türlerinin bulunduğu bölgeye beton dökülmesine tepki gösterdi. Uludağ doğasının zaten kendisinin macera parkı olduğuna dikkat çeken DOĞADER aktivisti Murat Demir, "Dava açacağız. Uludağ’da var olan davalarımıza bir yenisi daha eklenecek" diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu. 

Uludağ Milli Parkı'na 'Macera Parkı' inşa etme kararı alan Tarım ve Orman Bakanlığı, endemik bitki türlerinin üzerine beton döktü. Oteller bölgesinde keşiften dönerken Sarıalan mevkiinde sürprizle karşılaştıklarını belirten Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) aktivisti Murat Demir, “Burası Milli Park ve korunması gereken bir bölge. Görüyoruz ki burayı betonla kaplıyorlar. Burası endemik bitki türlerinin yeşerdiği, var olduğu bir yer ve şu an betonla kaplanıyor” diyerek dökülen betona tepki gösterdi.

"ULUDAĞ'DA VAR OLAN DAVALARIMIZA BİR YENİSİ DAHA EKLENECEK"

Demir, Uludağ Milli Parkı’nın tam ortasına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Macera Park’ inşa edilmeye başlandığını öğrendiklerini aktararak, “Uludağ’ın kendisi, doğası zaten bir macera parkı. Bu doğal yaşamını burada bitirip, suni beton ve direklerden bir macera parkı oluşturulmak isteniyor. Biz de hayretle karşıladık. Bu duruma ilişkin dava açacağız. Uludağ’da var olan davalarımıza bir yenisi daha eklenecek” dedi ve betonlaşmayı yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Betonun izinler alınarak yasal bir şekilde döküldüğünün anlatıldığını ifade eden Demir, oysa yapılan işlemin Milli Parklar Yasasına aykırı olduğu için suç oluşturduğunun altını çizdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15