Pandemi döneminde işsiz kalıp çöpten yemek arayan Mehmet'e Ankara Büyükşehir Belediyesi ulaştı

Pandemide işsiz kalan garson Mehmet K. “Milyonlarca yoksul var. Bu dünyaya herkes sığdı, biz sığmadık." ifadelerini kullanmıştı.

13 Aralık 2020 Pazar 10:47
Pandemi döneminde işsiz kalıp çöpten yemek arayan Mehmet'e Ankara Büyükşehir Belediyesi ulaştı

Ankara'da bir kafede garsonluk yapan 37 yaşındaki Mehmet K., coronavirüs salgını dolayısıyla işsiz kaldı.

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Kenarda birikimi olmayan K., iş arama girişimleri sonuçsuz kalınca çöp konteynerlerini karıştırıp yiyecek aramaya başladı.

Mehmet K., sosyal medya hesabından yürek burkan bir paylaşım yaptı ve “Açım, işsizim, çaresizim, hiçbir gelirim yok. Her gün çöplerden yiyecek topluyorum, virüsü düşünmüyorum” diye yazdı.

Mehmet K.'ye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sahip çıktı. ABB Halkla İlişkiler Koordinatörü Volkan Gültekin, Mehmet K. ile iletişime geçti.

Belediye ekipleri ziyaret ederek market alışveriş çeki, hijyen paketi, et ve kuru gıda yardımında bulundu. Mehmet K.'ye şimdi her gün 2 öğün sıcak yemek ve kahvaltı da veriliyor.

DÜNYAYA SIĞAMADIK

Annesi kendisini doğururken hayata veda eden ve 2006 yılında yaşamını yitiren babaannesiyle birlikte büyüyen Mehmet K., 2011'de Çorum'dan Ankara'ya gelerek, önce pazarcılık sonra garsonluk yaptı.

Mehmet K., bir kafede garsonken pandemi nedeniyle işsiz kaldı. K.'nın Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyleydi: “Milyonlarca yoksul var. Bu dünyaya herkes sığdı, biz sığmadık. Açlıktan öleceğim, yoksulluktan ev kiramı ödeyemiyorum faturalarımı ödeyemiyorum, yiyeceğim içeceğim yok.”

Son Güncelleme: 13.12.2020 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15