Sanatçılardan ODTÜ için destek mesajları

ODTÜ'de kavaklık arazisindeki ağaçların kesilmesi ve 40 dönümlük araziye yapılmak istenen yurda yönelik tepkiler devam ederken, ODTÜ Mezunlar Konseyi'nden "ODTÜ'de başka bir kurumun otoritesi, ODTÜ'ye polis girmesi kabul edilemez" açıklaması yapıldı. Öte yandan sanatçılar ODTÜ direnişine destek mesajları verdi.

12 Temmuz 2019 Cuma 15:47
Sanatçılardan ODTÜ için destek mesajları

ODTÜ Mezunlar Konseyi daha önce de bir açıklamada bulunarak yeni bir ODTÜ yurdu için dayanışma göstereceklerini söylemişlerdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Rektör Verşan Kök ile görüşmüş ve belediye olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceklerini teklif etmişti.

"ODTÜ hakkında karar verme ODTÜ'lülerindir"
Mezunlar Konseyi'nden yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Son günlerde ODTÜ'de yaşanan olumsuzluk ülke genelinde hakim olan hukuksuzluğun çirkin bir uzantısıdır. ODTÜ'de başka bir kurumun otoritesi, ODTÜ'ye polis girmesi, kapılarda kontrol yapması kabul edilemez. Gelinen noktada; KYK protokolü iptal edilmeli, ODTÜ Bileşenlerinin katılımı ile belirlenecek alanda Ankara Büyükyehir Beldiyesi Başkanının önerisi değerlendirilerek yurt yapılmalıdır.

"Biz ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak başlatacağımız kampanyayı, ODTÜ Bileşenleri, DKÖ, meslek örgütleri ve destekçi belediyelerden oluşacak bir platform yönetiminde yürütmeyi öneriyoruz. ODTÜ hakkında karar verme hakkı ODTÜ'lülerindir. Sayın Rektör'ü de bu çağrıya kulak vermeye davat ediyoruz."

"Kökler direnişe çağırıyor"
Öte yandan ODTÜ'de KYK'ye karşı nöbet devam ediyor. ODTÜ Savunulmalıdır platformu, "Kökler Direnişe çağırıyor!" sloganıyla 14 Temmuz'a çağrı yaptı.

"Direniş Büyüyor" etiketiyle oyuncu Mert Fırat, tiyatrocu Müjdat Gezen, müzisyen Burhan Şeşen, türkücü Hüseyin Turan ve tiyatrocu Nuri Gökaşan gibi sanatçılar direnişe sosyal medya hesaplarından destek verdiler.

Sanatçı Levent Ülgen, “ODTÜ savunulmalıdır… Ağaçları, hayvanları, insanları katledenlere karşı her zaman her yerde hep birlikte olduğumuzu göstermek için savunulmalıdır” çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 12.07.2019 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15