Tuzla'da kedi kesip yiyen kadın yakalandı, para cezası kesilip akıl hastanesine sevk edildi

Tuzla'da sokaktan yakaladığı kedileri keserek eve götürüp yediği iddia edilen Fatma Çörekçi isimli kadın yakalandı. Çörekçi, Hayvan Haklarını Koruma Kanunu uyarınca 1902 TL idari para cezası kesildikten sonra savcılık talimatıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. “Şizofren” tanısıyla daha önce tedavi gördüğü belirtilen Çörekçi’nin daha önce de hayvan öldürdüğü için hakkında 5 kez işlem yapıldığı bildirildi.

22 Kasım 2020 Pazar 14:59
Tuzla'da kedi kesip yiyen kadın yakalandı, para cezası kesilip akıl hastanesine sevk edildi

Tuzla'da sokaktan yakaladığı kedileri keserek eve götürüp yediği iddia edilen Fatma Çörekçi isimli kadın yakalandı. Çörekçi, Hayvan Haklarını Koruma Kanunu uyarınca 1902 TL idari para cezası kesildikten sonra savcılık talimatıyla ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi. “Şizofren” tanısıyla daha önce de tedavi gördüğü belirtilen Fatma Çörekçi’nin hayvan öldürdüğü için geçmişte hakkında 5 kez işlem yapıldığı bildirildi.

İstanbul Tuzla’da yeniden ortaya çıkan akli dengesi yerinde olmayan Fatma Çörekçi ile ilgili olarak yeni bir katliam haberi geldi. İstanbul'un Tuzla ilçesinde, sokakta yakaladığı kedileri keserek eve götürüp yediği iddia edilen Fatma Çörekçi bir hayvanseverin şikayeti üzerine yakalandı. Şüpheli Fatma Çörekçi elinde tuttuğu ve içinde kestiği kedi olduğu iddia edilen poşet ile birlikte vatandaşlar tarafından görüntülendi. 

PARA CEZASI KESİLİP AKIL HASTENESİNE SEVK EDİLDİ

Yaklaşık 4 yıldır Tuzla ve Pendik civarında kedilerin öldürüp yediği iddia edilen kadın hakkında daha önce de birçok şikayette bulunulduğu öğrenildi. Son olarak dün yine sokakta bir kedinin boğazını kesmeye çalışırken, mahalle sakinlerinin müdahalesi sonrası kaçan Fatma Çörekçi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Hayvan Haklarını Koruma Kanunu uyarınca hakkında 1902 TL idari para cezası kesilen Çörekçi, savcılık talimatıyla akıl ve ruh sağlığı hastanesine sevk edildi. Fatma Çörekçi 2019 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 6 ay tedavi gördü. 

Çörekçi, hakkındaki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"Olay yerine ivedi bir şekilde intikal edildiğinde, Fatma Ç. (41) isimli şahıs, içerisinde derisi yüzülmüş ve öldürülmüş bir kedi ile bıçak olan poşetle görülmüş, şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahsa 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanununun “Hayvanların Öldürülmesi” başlıklı 13. Maddesine istinaden 1.902 ₺ idari para cezası işlemi uygulanmıştır. Yapılan araştırmalarda yakalanan şahsın 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanununa Muhalefet konusundan (5) suç kaydı bulunduğu ve ‘Paranoid Şizofren’ tanısıyla (6) ay psikolojik tedavi gördüğü belirlenmiş, şahıs 22.11.2020 tarihinde adli makamlara sevk edilmesinin akabinde savcılık talimatları doğrultusunda akıl ve ruh sağlığı ile ilgili tedavi için hastaneye intikal ettirilmiştir." 

Kedi kesen kadını polise ihbar edip yakalattıran kişi ile hayvanseverler derneğinden grup vatandaş, Çörekçi'nin yakalanması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'na teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 22.11.2020 15:04
Anahtar Kelimeler:
TuzlaFatma çörekçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15