Bilgisayar ve televizyon ekranları nasıl temizlenir?

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen bilgisayar ve televizyonların, sık kullanılması nedeniyle çok fazla kiri bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz. Ancak bu teknolojik cihazlar, hassas bir yapıya sahip olmaları nedeniyle sıradan bir eşyayı temizler gibi temizlenmiyor. Elektronik eşyalarınızın hijyenini sağlamak için haber detayımızdaki şu noktalara dikkat etmelisiniz:

18 Ekim 2019 Cuma 11:39
Bilgisayar ve televizyon ekranları nasıl temizlenir?

ISLAK MENDİL KULLANMAYIN: Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor. Ayrıca hiçbir temizleyici özelliği de bulunmuyor. Islak olmaları nedeniyle eşyalarınıza zarar veriyor. Üstelik bir süre sonra özellikle bilgisayar, televizyon ve telefon ekranlarında lekelenmeler görülüyor.

TEMİZLEME SETLERİNİ TERCİH EDİN: Elektronik cihazlarınızı temizlemek için bu eşyaların temizlenmesine özel olarak hazırlanan temizlik setlerini tercih etmenizde yarar var. Ayrıca bu setler genelde mikrofiber süngeler ve özel sıvılar da bulunduruyor. Bu temizlik malzemeleri, ekran ve tuş gibi hassas noktalara zarar vermiyor.

CİHAZINIZI KAPALI HALE GETİRİN: Bilgisayar, telefon ve televizyonlarınızı temizlerken cihazlarınızı kapatın. Bu şekilde elektrik bağlantısını keserek olası bir kazayı engellemiş olursunuz. Temizlikte kullanılan sünger ve malzemeler nemli oldukları için cihazın yapısına açıkken zarar verebilir.

BEZ SEÇİMİNE DİKKAT: Ekran ve diğer ekipman temizliğinde dış yüzeyi sert olmayan, mikrofiber özellikli ve nemli kalabilen bezleri tercih edin. Temizleme esnasında çok sert ve ani hareketler yapmayın. Oval ve yavaş hareketler ile elektronik cihazlarınızı temizleyin.

EKRANA DİREKT TEMİZLİK MALZEMESİ SIKMAYIN: Bu gibi hassas cihazların temizliği esnasında temizlikte kullanacağınız sprey malzemeleri direkt olarak ekrana uygulamayın. Bir bez üzerinden kirli noktaları temizleyin.

KURULUĞU KONTROL EDİN: Temizlik işleminin bitmesinden sonra cihazlarınızı çalıştırmak için acele etmeyin. Kurumasını bekleyin. Doğrudan olmamak şartıyla fön makinesi ile bir kurulama da uygulanabilir.

LEKEYE BASKI YAPMAYIN: Televizyon ve bilgisayarların ekranları en çok ve sık kirlenen bölümlerdir. Buradaki lekeleri temizlerken daha dikkatli davranmanız gerekiyor. İnatçı bir leke varsa, bezi ekranın üzerine çok fazla bastırmayın. Sprey sıktığınız bezi yavaş hareketlerle devam ettirin. Sonrasında lekenin kurumasını bekleyin.

(sözcü)

Son Güncelleme: 18.10.2019 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15