BAŞKAN AKAY; “BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ HİÇ SÖNMEYECEK”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının dünya tarihinin akışını değiştiren bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

18 Mayıs 2021 Salı 14:51
BAŞKAN AKAY; “BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ HİÇ  SÖNMEYECEK”

Başkan Akay 19 Mayıs’ın, işgal altındaki vatan topraklarında bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esareti reddedip, tam bağımsızlık yürüyüşüne başladığı gün olduğunu söyledi.

Başkan Akay, “Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi emperyalistlerin işgaline karşı ulusumuzun Kurtuluş Savaşı'nın başladığı, bağımsızlık ve özgürlük kararlılığını dünyaya duyurduğu gündür. Mazlum uluslara da ilham kaynağı olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi aradan geçen 102 yılda hiç sönmedi, sönmeyecek” diye konuştu.

Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışıyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin fitilinin ateşlendiğini dile getiren Başkan Akay, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçlerin, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı karşısında bozguna uğradığını kaydetti.

Başkan Akay, “Atatürk’ün önderliğinde ulusumuzun azim ve kararlılığıyla bağımsızlık mücadelemiz zaferle sonuçlanmış, Cumhuriyet ilanının ardından gerçekleştirilen devrimlerle çağdaş Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Önder Atatürk, koruyup, geliştirerek gelecek nesillere teslim etmek üzere Cumhuriyeti gençlere emanet, 19 Mayıs’ı da bayram olarak armağan etmiştir. 19 Mayıs’ın 102.yılında aynı heyecan ve coşkuyla gençlerimizi ve her zaman genç kalanları güven ve sevgiyle kucaklıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaşlarını, bağımsızlık ve özgürlük uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Son Güncelleme: 18.05.2021 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15