BAŞKAN SEÇER, “11 MİLYON FİDAN DİKİMİ” PROGRAMINA KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “11 Kasım 11 Milyon Fidan Dikimi Programı”na katılarak, Emirler’de fidanları toprak ile buluşturdu. 81 ilde, toplam 2 bin 23 noktada saat 11.11’de başlayarak 3 saat içinde 11 milyon fidan, geleceğe miras için toprağa dikildi

11 Kasım 2019 Pazartesi 15:57
BAŞKAN SEÇER, “11 MİLYON FİDAN DİKİMİ” PROGRAMINA KATILDI

Başkan Seçer de kendi fidanını toprağa dikti ve orman alanlarının genişletilmesine vurgu yaparak, “Erozyon ile mücadele için, daha temiz bir hava solumak için, doğal hayatı ve florayı korumak için, ekolojiyi, dengeyi sağlamaya katkı yapmak için orman alanlarını genişletmeliyiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ülkemizde tüm illerde olduğu gibi Mersin’de de gerçekleştirilen “11 Kasım 11 Milyon Fidan Dikimi Programı”na katılarak, fidanları toprak ile buluşturdu.

11 milyon ağacı geleceğe miras bırakmak için tüm illerde aynı gün ve aynı saatte düzenlenen tören, Mersin’de de gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Mersin’de de fidanlar toprak ile buluştu. Saat 11.11’de 81 ilde ve 2 bin 23 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan dikildi.

Mersin’de fidan dikimine yoğun katılım

Emirler’de gerçekleştirilen fidan dikimine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ile Hacı Özkan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necip Çarıkcıoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ve yüzlerce Mersinli katıldı.

Başkan Seçer: “Orman alanlarımızı genişletmeliyiz”

Törende bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bakanlığın güzel bir etkinliği ve güzel bir uygulama. Orman alanlarının büyümesi, gelişmesi, çevre açısından günümüzün en büyük sorunu olan iklim değişikliği ile mücadele anlamında çok önemli bir etkinlik. Orman alanlarımızı genişletmeliyiz. Erozyon ile mücadele için bunu yapmalıyız. Daha temiz bir hava solumak için bunu gerçekleştirmeliyiz. Doğal hayatı korumak için, florayı korumak için, ekolojiyi, dengeyi sağlamaya katkı yapmak için orman alanlarını genişletmeliyiz” dedi.

“Daha yeşil bir Mersin yaratmak istiyoruz”

Kent merkezlerinde de orman alanlarının genişletilmesi konusunu önemsemeleri gerektiğini anlatan Seçer, şunları söyledi:

“Park alanlarımızı, kent ormanlarımızı alan olarak arttırmak durumundayız. Bunun için de belediye olarak önemli çalışmalarımız var. Daha yeşil bir Mersin yaratmak istiyoruz. Ormanlık alan miktarına baktığınız zaman, Türkiye’nin % 25’i gibi, yani her 4 birim alanın, yaklaşık 1 birimi ormanlık alan. Ama verimli orman sayısı bu miktarın yarısı kadar. Mersin bu konuda son derece iyi. Türkiye ortalamasının 2 katı ormanlık alana sahip. % 53 gibi bir ormanlık alanımız var. Verimsiz ormanları ihya etmek lazım. Bu alanı daha da genişletmek lazım. Bu düşünce ile bugün ben de fidanımı diktim. Burada fidanım büyür, ara sıra gelir kontrol ederim. Tabii ki bir fidanın büyümesini görmek, dal budak vermesini görmek bir insan için çok güzel bir duygu. Tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Uygun olan her yere onlar da bir fidan diksin. Dünyanın daha da güzel olması için her biri katkı yapsın.” 

“Toplumun çevre konusundaki farkındalığını arttırmak hedefleniyor”

“11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla daha yeşil bir ülke için dünya rekoruna koşan Türkiye, tüm kentlerde aynı anda 11 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Türkiye, kampanya sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçlıyor. Kampanya sayesinde, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumun çevre konusundaki farkındalığını arttırmak hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15