BODRUM'DA ZABITAYA GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında “Gıda Güvenliği Temel Eğitimi” konulu eğitim programı düzenlendi.

12 Aralık 2019 Perşembe 16:29
BODRUM'DA ZABITAYA GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

 Herodot Kültür Merkezi'nde, eğitmen Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalında Prof. Dr. Cem ŞEN tarafından verilen eğitime, Zabıta Müdrülüğü’nde görevli personeller katılım gösterdi.

Eğitimin ilk bölümünde açık ve kapalı gıdalar hakkında farkındalık eğitimi verilirken zabıtalar bazı kavramlar  konusunda bilgilendirildiler. Gıda katkı maddelerinin yasalarda ön görülen şekilde kullanılması, gıda yoluyla bulaşan hastalıklar ve besin zehirlenmeleri gibi konularda önemli bilgiler verildi. İkinci bölümde de denetimde konut hijyeni, gıdanın saklandığı koşullar, temas ettiği yerler, personel hijyeni, personel kılık kıyafeti konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Hizmet içi eğitimlerin belirli periyotlar halinde devam etmesi planlanıyor.

Son Güncelleme: 12.12.2019 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15