ÇANKAYA’YA 2 YENİ KREŞ DAHA

Yerel yönetimler düzeyinde Türkiye’de en kapsamlı kreş hizmeti veren Çankaya Belediyesi, Metin Oktay Mahallesi ve Karapınar Mahallesine yeni kreşler inşa edecek. Kreş sayısını 14’e yükseltecek Belediye, yeni kreşlerle birlikte 1.800 çocuk için okul öncesi eğitim imkanı sunacak.

10 Haziran 2021 Perşembe 11:33
ÇANKAYA’YA 2 YENİ KREŞ  DAHA

Çankaya Belediyesi 2021 yılı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.  1.500 çocuk kapasiteli 12 kreş sayısını 2 yeni kreşle 14’e çıkaracak Belediye, kapasitesini de 1.800’e çıkaracak. Metin Oktay Mahallesi ve Karapınar Mahallesine inşa edilecek kreşlerin temeli Eylül ayında atılacak.  

Çankaya Belediyesinin 3-6 yaş çocuklara hizmet verdiği gündüz bakımevleri 2020-2021 eğitim dönemi pandemi tedbirleri kapsamında yarı yarıya kapasiteyle hizmet veriyor. Çankaya Belediyesinin kreşleri piyasa koşullarına göre düşük ücreti, çağdaş ve kaliteli eğitimiyle ebeveynlerin öncelikli tercihi oluyor. Çocuk merkezli, aile katılımına dayalı, yaratıcılığı destekleyen, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekolojik düşünce, özgürlük, eşitlik, çağdaş yaşam, barış ve dostluk gibi evrensel değerleri temel alan eğitim programları uygulanan kreşler, normal dönemde her yıl 300 üzerinde çocuğu ilkokul eğitimine uğurluyor.  

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK 

Yatırımlarını halkın ihtiyaçlarına göre hayat geçirdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bebeklerden başlayarak yaş almış insanımıza kadar her yaştan Çankayalının yararlanacağı tesisler inşa ediyoruz. 7 yıllık görev dönemimiz boyunca doğru belediyecilik anlayışıyla doğru yatırımları ilçemize kazandırdık. Biz en çok çocukların belediyesiyiz diyor ve geleceğimiz olan çocuklarımızın en temel eğitimi alacakları kreşlerimizin sayısını da arttırıyoruz. İlk dönemimizde 7 yeni kreş yaptık, 2 yeni kreşle daha çocuklarımız için de her yaştan Çankayalı için de yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 10.06.2021 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15