DOĞU AKDENİZ’İN BAŞKANLARI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iş ve güç birliği için bir araya geldi.

09 Eylül 2019 Pazartesi 10:41
DOĞU AKDENİZ’İN BAŞKANLARI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

Üç kentin ortak sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu görüşmede, Suriyeliler, yatırımlar, projeler ve finansman desteği konuları masaya yatırıldı. Doğu Akdeniz’in üç büyükşehir belediye başkanı, öncelikle işbirliğini güçlendirecek bir komisyon kurulması kararı alındı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile üç kentin ortak sorunlarını konuşmak ve çözümler üretmek üzere masaya oturdu. Suriyeliler, altyapı ve kanalizasyon yatırımları konusunda geliştirilecek projeler ve finansman bulunması konusunun görüşüldüğü görüşmede, başkanlar güç ve iş birliği komisyonu kurulmasına karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da düzenlenen ‘Gastronomik Lezzetler Tadım Etkinliği’nde buluşan üç büyükşehir belediye başkanı, bir kez daha Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ev sahipliğinde bu kez üç ilin ortak sorunlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Birbirine çok benzeşen kültürel, demografik ve sosyal yapıya sahip, Doğu Akdeniz bölgesinin üç önemli büyükşehrinin belediye başkanları ortak sorunlara ortak çözümler üretmek üzere buluştu. Sorunların başında gelen Suriyeliler konusunu irdeleyen başkanlar, şehirlerdeki mültecilerin belediyelere olan iş yükü ve mali etkilerini değerlendirerek, çözüm önerilerini paylaştı. Görüşmede ayrıca altyapı ve kanalizasyon yatırımları, projeler ve finansman desteği konuları konuşulurken, üç kentin işbirliğini güçlendirecek ve her belediyeden 2 uzman kişinin görev alacağı 6 kişilik komisyon kurulması kararı da alındı.

Yapılan görüşme ile Adana, Hatay ve Mersin'de yaklaşık 6 milyon nüfusu yöneten belediye başkanı 3 kentin gelişimi için işbirliği ve güç birliği içinde çalışmalar gerçekleştireceklerinin mesajını verdi.

Son Güncelleme: 09.09.2019 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15