GENCO ERKAL YENİDEN ÇANKAYALILARLA

Usta tiyatrocu Genco Erkal, Ekim'de yeniden Çankayalılarla buluşuyor. Nazım Hikmet'in eserlerinden uyarlanan "İnsanlarım" oyunu ile Erkal, 1 Ekim'de sahnede olacak.

21 Eylül 2021 Salı 13:35
GENCO ERKAL YENİDEN ÇANKAYALILARLA


Çankaya Belediyesi sanata ve sanatçıya desteğe devam ediyor, usta tiyatrocu Genco Erkal, Ekim'de yeniden Çankayalılarla buluşuyor. 11 Eylül'de Ahmed Arif'in eserlerinden uyarlanan "Şahdamarım" oyunu ile Anıtpark'ta sahne alan Erkal, 1 Ekim'de bu kez Nazım Hikmet'in yapıtlarıyla oluşturulan "İnsanlarım" oyunu ile Çankayalı sanatseverlerin karşısında olacak.
Koru Mahallesi'nde yer alan Arcadium AVM'nin otoparkını açık hava tiyatrosuna dönüştürecek olan Çankaya Belediyesi, usta oyuncu Genco Erkal'ı bir kez daha Çankayalılarla buluşturacak. Ücretsiz oyun, 1 Ekim saat 20.30'da sahnelenecek.



"KAYITSIZ KALAMAZDIK"
Genco Erkal'ın açık hava sahne arayışı çağrısına belediye olarak hemen cevap verdiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen "Pandemi döneminde zor günler yaşayan sanatçılarımızın yanında olduk. Tiyatro oyunlarını satın alarak sanatseverlerle buluşturduk. Tiyatromuzun duayen ismi Genco Erkal’ın çağrısına kayıtsız kalamazdık. Usta sanatçımızın iki güzel oyunu önce Anıtpark’ta, şimdi de Koru Mahallesi'nde Çankayalı komşularımızla buluşturacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

İNSANLARIM
Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı "İnsanlarım" oyunu, dünya şairi Nazım'ın Bursa Cezaevi'nde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor. Oyunun kurgusu içinde Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta – Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve o dönemde yazılmış şiirler ve mektuplar yer alıyor.

Son Güncelleme: 21.09.2021 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15