Gökçek tarafından kullanılan zırhlı araç ABB tarafından, 33 ay sonra teslim alındı

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 2013 yılında satın alınan; Mansur Yavaş’ın seçilmesinden sonraki 33 ay boyunca Gökçek’in hizmetinde kalan Toyota Land Cruiser marka zırhlı araç bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

14 Aralık 2021 Salı 17:41
Gökçek tarafından kullanılan zırhlı araç ABB tarafından, 33 ay sonra teslim alındı

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 2013 yılında satın alınan; Mansur Yavaş’ın seçilmesinden sonraki 33 ay boyunca Gökçek’in hizmetinde kalan Toyota Land Cruiser marka zırhlı araç bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

Gökçek dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı "Bugüne kadar valiliğin güvenliğim dolayısıyla bana valilik kararıyla tahsis ettiği zıhlı aracı, Mansur Yavaş'ın ısrarlı yaygarası üzerine hakkım olduğu halde iade etmeye karar verdim. Yarın aracı teslim ettiriyorum, kamuoyunun bilgisine sunarım" açıklamasıyla aracı teslim edeceğini bildirmişti.

Teslim alınan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına getirilen aracın önünde basın açıklaması yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızası ile ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca gerçekleştirilen inceleme de yakın zamanda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Yapılan incelemelerde, 2013 yılında alınan aracın 86 bin 975 kilometrede olduğu görüldü. Gültekin’in açıklaması şöyle:

"USULSÜZ İŞLEMLERE İLİŞKİN İNCELEME..."

"Görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan Melih Gökçek’ten Belediyemize ait olan zırhlı araç teslim alınmıştır. Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bununla birlikte, aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızası ile ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerçekleştirilen inceleme de yakın zamanda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

"KİRALANAN YERLERİ DE BİR AN EVVEL İADE ETMESİNİ BEKLİYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz. Zira milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir. Büyükşehir Belediyemiz de bu konuda tüm hukuki süreçleri uygulamakta ve tıpkı zırhlı cip konusunda olduğu gibi ısrarla takip etmektedir."

Gültekin, aracın nasıl değerlendirileceği ile ilgili soruya ise "Şu an için satılmasını planlıyoruz" yanıtını verdi.

Gökçek, Ekim 2017’de görevinden istifa etmişti. Mansur Yavaş ise Mart 2019’da yapılan yerel seçimde belediye başkanı olarak seçildi. Bugün teslim edilen araç, istifasının üzerinden geçen 50, Yavaş’ın seçilmesinin üzerinden geçen 33 ay boyunca Gökçek’in hizmetindeydi.

Son Güncelleme: 14.12.2021 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15