“Hacı Bektaş Veli anlayışı dünyaya ışık tutuyor”

UNESCO’nun 2021’i Hacı Bektaş Veli’yi Anma Yılı ilan etmesinin ardından Çukurova Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi birlikte yıl boyu çeşitli etkinlikler yapma kararı aldı. Başkan Soner Çetin, Hacı Bektaş Veli anlayışının halen tüm dünyaya ışık tuttuğunu söyledi.

14 Ocak 2021 Perşembe 15:21
“Hacı Bektaş Veli anlayışı dünyaya ışık tutuyor”

Anadolu’nun manevi mimarlarından Hacı Bektaş Veli, Çukurova Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın ortak etkinlikleriyle yıl boyu anılacak.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun 2021’i Hacı Bektaş Veli’yi anma yılı ilan etmesinin ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

HACIBEKTAŞ İLÇESİNDEN BAŞLAYACAK

Vakfın Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, “Hacı Bektaş Veli’nin 750’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla UNESCO 2021’i Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ilan etti. Biz de vakıf olarak Çukurova Belediyesi ile bu konuda ortak bir misyon üstlenmek istiyoruz. Yıl boyunca panel, söyleşi, sergi gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bütün bu etkinlikleri Çukurova Belediyesi ile yapmak arzusundayız. Bu çalışmaların startını da hafta sonu sokağa çıkma yasağı sona ererse Hacıbektaş ilçesinde yapmak istiyoruz” dedi.

ANADOLU’NUN MANEVİ ÖNDERLERİ

Saim Yılmaz, UNESCO tarafından alınan anma kararının sadece Hacı Bektaş Veli’yi kapsamadığını bu yıl ayrıca Yunus Emre ve Ahi Evran anma yılı olarak kabul edildiğini açıkladı. Bu iki büyük manevi önderin de etkinliklerle anılacağını anlatan Saim Yılmaz; Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ın Anadolu birliğinin sağlanmasının yapı taşları olduğunu kaydetti.

YIL BOYUNCA ETKİNLİKLER OLACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyük mutasavvıf Hacı Bektaş Veli’nin barış ve hoşgörü anlaşışının insanlığa ışık tutmaya devam ettiğini söyledi. UNESCO’nun 2021’i Hacı Bektaş Veli’yi anma yılı ilan etmesini çok önemsediğini belirten Başkan Soner Çetin, “Vakıfla birlikte daha önce de çok sayıda etkinliğe imza attık. Bu birliktelik büyük takdir topluyor. Biz de bundan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

DÜNYADA DOSTLUĞUN GELİŞMESİNE KATKI KOYSUN

Başkan Soner Çetin yıl boyunca çok güzel etkinlikler yapacaklarına inandıklarını söyleyerek, “Diliyorum ki etkinliklerimiz tüm dünyada barışın, hoşgörünün ve dostluğun gelişmesine vesile olacaktır” ifadesini kullandı.

Görüşmede Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Hacı Bektaş Veli’nin tablosunu hediye etti.

Son Güncelleme: 14.01.2021 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15