İBB Cenaze İmamı ve Gassal ilanı açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kariyer İBB sitesi üzerinden Cenaze İmamı ve Gassal ilanı yayınladı. İlanda cenaze imamı için en az lise mezunu ve İmamlık sertifikası sahibi olma, Gassal için de "ilkokul mezunu olma, cenaze yıkama ve kefenleme usullerini bilme" şartı arandı.

24 Kasım 2020 Salı 21:55
İBB Cenaze İmamı ve Gassal ilanı açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kariyer İBB sitesi üzerinden Cenaze İmamı ve Gassal ilanı yayınladı. İlanda cenaze imamı için en az lise mezunu ve imamlık sertifikası sahibi olma, Gassal için de "ilkokul mezunu olma, cenaze yıkama ve kefenleme usullerini bilme" şartı arandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde "Bizim derdimiz şeffaflık. Ben görüyorum. Bu rakamları bunu bir kısım siyasilere verdik. Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi. Ölüm raporunu paylaşmak işin vahametini tedbir boyutunu arttırır. O bakımdan söylüyorum, ne yazık ki şu anda İstanbul eşittir Türkiye.Neyi gizliyorsunuz. Tüm ölümleri kayıt alan kurumuz. Nakli yapan da biziz. Mezarlıklar Müdürlüğü bizde, ölümler bize geliyor. Bunun gizlisi saklısı olmaz" açıklaması yapmıştı.

İmamoğlu'nun bu açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kariyer İBB'den Cenaze İmamı ve Gassal ilanı yayınladı.

İlanda Cenaze İmamı ve Gassal için aranan şartlar şöyle:

Cenaze İmamı

-En az lise mezunu

- İmamlık sertifikasına sahip (İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip Mezunları’ nda sertifika şartı aranmamaktadır)

-Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış,

- İstanbul Avrupa Yakası için; Beyoğlu, Şişli, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Beşiktaş, Küçükçekmece, Avcılar, Sarıyer, Silivri, Zeytinburnu, Büyükçekmece ve çevre ilçelerinde ikamet eden,

-Anadolu Yakası için; Üsküdar,Ümraniye, Kadıköy, Maltepe , Ataşehir, Beykoz, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve çevre ilçelerinde ikamet eden 

Gassal

 -Cenaze yıkama ve kefenleme usullerini bilen,

- En az İlköğretim mezunu,

- Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış,

- İstanbul Avrupa Yakası için; Beyoğlu, Şişli, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Beşiktaş, Küçükçekmece, Avcılar, Sarıyer, Silivri, Zeytinburnu, Büyükçekmece ve çevre ilçelerinde ikamet eden,

- Anadolu Yakası için; Üsküdar,Ümraniye, Kadıköy, Maltepe , Ataşehir, Beykoz, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve çevre ilçelerinde ikamet eden.

Son Güncelleme: 24.11.2020 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15