İstanbul'da koronavirüs önlemlerine uymayanlara 21 milyon ceza

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüsle mücadele kapsamında, 21 Ağustos'tan bu yana 3 milyon 319 bin 917 denetim yaptıklarını ve tedbirlere uymayanlara toplam 21 milyon lira para cezası kestiklerini bildirdi. Yerlikaya, bunun 1 milyon lirasının ise sadece sigara yasaklarıyla ilgili olduğunu söyledi.

18 Kasım 2020 Çarşamba 19:12
İstanbul'da koronavirüs önlemlerine uymayanlara 21 milyon ceza

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüsle mücadele kapsamında, 21 Ağustos'tan bu yana geçen 3 aylık sürede, 3 milyon 319 bin 917 denetim yaptıklarını ve tedbirlere uymayanlara toplam 21 milyon lira para cezası kestiklerini bildirdi. Yerlikaya, bunun 1 milyon lirasının ise sadece sigara yasaklarıyla ilgili olduğunu söyledi.

Vali Ali Yerlikaya, geçen hafta İstanbul’da semt pazarlarında uygulanmaya başlanan 'Esnaf İçin HES Kodu Uygulaması'nı Bakırköy’deki 'Yeşilköy Çarşamba Pazarı'nda inceledi. Vali Yerlikaya’ya Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul Pazarcılar Odası Başkan Vekili Emin Akbulut, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Engin Türkmen eşlik etti.

ESNAF VE VATANDAŞA TEDBİRLERİ HATIRLATTI

Pazarcı esnafına ve vatandaşlara koronavirüs tedbirlerini hatırlatan Vali Yerlikaya, esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Yerlikaya, inceleme sonrasında pazar yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, şunları söyledi:

"Pazarcı ve müşteri arkadaşlarımızla sohbet ettik. İstanbul’umuzda 462 semt pazarımız var. Bunlar bizim için şehrimizdeki insanlarımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi için çok önemli yerler. Biliyorsunuz geçen hafta Esenler’de bir semt pazarını ziyaret etmiştik, orada da açıkladık. Şimdi burada da aynı şekilde Bakırköy’de gerçekten koronavirüs önlemlerinin olmazsa olmazı maskeyi, mesafeyi, temizlikle ilgili kuralların en hassas şekilde uygulanmasıyla ilgili vatandaşlarımızla konuşuyor, sohbet ediyor, birbirimizi öğütler veriyoruz.

"AKŞAM YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK İÇİN ERKEN SAATLERDE İNDİRİM UYGULANIYOR"

Gördüğüm manzara şu: HES kodunu bütün arkadaşlarımız cep telefonundan gösteriyor. Bazı arkadaşlarımızın tezgâhlarının yan tarafına seri numaralarını yazdıklarını görüyoruz. Bütün pazarlarımızda ve tezgâhlarımızda görünmesini istiyoruz.

Ayrıca biliyorsunuz saat 16.00-17.00 sıralarında pazar yerlerinde yoğunluk var. Bu yoğunluğu gidermek için oda başkanlarımızla beraber başlattığımız bir uygulama var. Sabahın erken saatleriyle beraber saat 13.00’e kadarki pazarların en seyrek, yani vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin en az bulunduğu vakitlerde daha fazla gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlarımız, onun da gayet iyi niyetli uygulandığını gördük. Daha da kapsamlı olması gerektiğiyle ilgili görüşlerimizi bildirdik. Oda başkanlarımızdan tekrar bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” 

“(MASKE TAK) DEMİYORUZ; (MASKENİ İNDİRME), (CAN ALMA) DİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamayla alınan yeni tedbirlere de değinen Vali Yerlikaya, “İstanbul’umuz için koronavirüs önlemlerini biz kendi nefsimizde samimi olarak uygulamak zorundayız. Eğer İstanbul’umuzun, hemşerilerimizin, tanıdığımız, tanımadığımız, yolda geçen karşılaştığımız insanları, dostların sağlığını önemsiyorsak, çok basit bir kural, bildiğimiz ezberlediğimiz kanıksadığımız bir şey var; maskeyi kurallara uygun takalım, mesafeye riayet edelim. Eğer bundan daha ileriye gidecek kısıtlama tedbirlerinin gelmesini arzu etmiyorsak, alınan yeni genelge kurallarına mutlaka uyalım. Bunu başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan Vali Yerlikaya, “Son zamanlarda şunu da söylüyoruz: Artık 'Maske tak' demiyoruz; 'Maskeni indirme', 'Can alma' diyoruz. 'Sokağa çıkma, ama çıkmak zorundaysan maskeyle, mesafeyle, temizlikle bu kurallara harfiyen uy ve evine dön', 'Misafir çağırma', 'Misafirliğe gitme' diyoruz. Mümkün olduğu kadar bu kurallara riayet eder; bu kurallarla ilgili önlemlerle, ilgili tedbirlere samimi riayet eder; bunlara uymayan kardeşlerimizi kırıcı ve incitici olmadan güler yüzle, tatlı dille ikaz edersek Allah’ın izniyle buradan çıkacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

21 AĞUSTOS'TAN BU YANA 3 MİLYON 319 BİN DENETİM YAPILDI

İstanbul’da yapılan denetimlerle ilgili konuşan Vali Yerlikaya, “İstanbul’da güvenlik güçlerimiz, zabıtalarımız, mülki idari amirlerimiz, belediyelerimizin hepsi bütün kurumlarımız, bütün arkadaşlarımızla beraber denetim sayımız 21 Ağustos’tan bugüne kadar 3 milyon 319 bin 917. Adli ve idari işlemlerimizi biliyorsunuz, ama bakın yazdığımız rakamı söylemekten yine haya ediyorum. Toplam 21 milyon ceza yazmışız. Bunun sadece 1 milyonu sigara yasağından dolayı yazdığımız cezalar” dedi.

Son Güncelleme: 18.11.2020 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15