MERSİN BÜYÜKŞEHİR, SİLİFKE’DE ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Silifke İlçesi Sayağzı Mahallesi İlhan Akgün Caddesi ve Taşucu-Kum Mahallesi 502. Sokak’ta toplam 4 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Büyükşehir’in yol ağında bulunmamasına rağmen Uzuncaburç Mahallesi Kapıcık Mevkii’nde 2,5 kilometre uzunluğundaki yolda da sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Silifke’de sorumluluk alanında bulunan muhtelif noktalarda sathi asfalt çalışmaları da gerçekleştirdi.

27 Ekim 2020 Salı 10:18
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, SİLİFKE’DE ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kent merkezinden kırsal mahalle yollarına kadar sorumluluk alanında bulunan yollarda asfalt çalışmalarına devam ediyor. Silifke’nin farklı noktalarında başlatılan sıcak asfalt ve sathi asfalt kaplama çalışmaları hızlıca tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi anlayışıyla sürdürdüğü kaliteli yol yapım, bakım ve onarım hizmetleriyle vatandaşlara nitelikli ulaşım imkânı sunarken, bu kapsamda kent genelinde yapılan çalışmalar beğeni topluyor. Yenilenen yollarla daha konforlu ulaşım için finişerli asfalt serim ve bakım onarım çalışmalarına son hızla devam eden yol yapım ekipleri, modern ve kullanışlı yol ihtiyacını karşılamak adına çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

İlhan Akgün Caddesi, asfalt çalışmalarının ardından trafiğe açıldı

Silifke İlçesi Sayağzı Mahallesi İlhan Akgün Caddesi’nde sıcak asfalt (BSK) çalışmalarına başlayan yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, yolu vatandaşların hizmetine sunabilmek için hummalı bir çalışma yürüttü. Çalışmalarda 3 bin 750 ton sıcak asfalt (BSK) kullanıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde başlayan çalışmalar kapsamında eski ve deforme olmuş asfalt kaplama yolda freze ile 1000 metreküplük sıyırma kazısı yapılırken, zemin hazırlık çalışmalarının da tamamlanması sonrası yol asfalta hazır hale getirildi. Ardından caddede sıcak asfalt çalışmaları aralıksız devam etti. Hummalı bir çalışma sürdüren ekipler, Sayağzı Mahallesi İlhan Akgün Caddesi’nde çalışması gerçekleştirerek, yolu ulaşım için konforlu hale getirdi. Aynı zamanda Taşucu-Kum Mahallesi 502. Sokak’ta da sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. İlhan Akgün Caddesi ve 502. Sokak’ta toplam 4 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Başkan Seçer’e iletilen talep hızla çözüme kavuşturuldu

Hafta sonları kentin farklı ilçelerinde yurttaşlarla buluşarak sorunları yerinde inceleyen Başkan Seçer, muhtar ve vatandaşların taleplerini dinleyip, yıllardır çözüme kavuşturulamayan sorunların hızla ortadan kaldırılmasına öncülük ediyor. Büyükşehir’in yol ağında bulunmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde Başkan Seçer’in yönlendirmesiyle Uzuncaburç Mahallesi Kapıcık Mevkii’nde (orman yolu) 2,5 kilometre uzunluğundaki yolda başlayan sathi asfalt kaplama çalışmaları, yol yapım, bakım ve onarım ekipleri tarafından hızla tamamlandı ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Büyükşehir’in sorumluluk bölgelerinde asfalt çalışmaları sürüyor

Kent genelinde sorumluluk bölgelerindeki farklı noktalarda aralıksız olarak faaliyetlerini yürüten ekipler, Uzuncaburç Mahallesi Recepoğlu Caddesi’nde de 2,7 kilometre uzunluğundaki yolda sathi kaplama asfalt çalışması yaptı.

Son sürat çalışmalarına devam eden ekipler, Işıklı-Kayabaşı-Yokuşbaşı yayla yolunda 4,2 kilometre uzunluğundaki yolda 2 kombi, 2 distribütör, 2 silindir ile çift kat sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

Ayrıca Kırtıl ve Balandız Mahalleleri arasındaki yolda 4,70 kilometre sathi asfalt kaplama çalışması yapan ekipler, Akdere, İmamuşağı, Bağlalanı’nda da 3,60 kilometre sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

Muhtarlar ve mahalleliler asfalt çalışmasından memnun

Silifke İlçesi Akdere Mahallesi Muhtarı Mehmet Kunt, yıllardır asfalt çalışması yapılmayan ve 3 köyün kullandığı yol ile ilgili vatandaşların memnun olduğunu dile getirerek, “Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Allah razı olsun. Eskiden halk sıkıntı çekiyordu, tozun içinde kalıyordu, arabalar yavaş gitmek zorunda kalıyordu, gidemiyordu, halk rahatsızdı” dedi.

Işıklı Köyü Mahallesi Muhtarı Zafer Can ise Işıklı, Akdere, Hırmanlı, Yeşilovacık grup yolunun yaylaya gidip gelirken kullanıldığını söyleyerek, “Gayet modern ve sağlıklı bir yola kavuştuk. Halkımız hepsine teşekkür ediyor” diye konuştu.

Büyükşehir’in yol ağında bulunmayan yolda asfalt çalışması

Silifke Kırtıl Mahallesi Muhtarı Remzi Çoban, yıllardır toprak olan yollarının bu yıl Başkan Seçer ile yapıldığını söyleyerek, “Köyümüzün girişinde Balandız Köyü arası da yapıldı. 3 köyü birbirine bağlıyor. Köyün girişindeki yollar çok bozuktu. Burası aslında mahalle içiydi. İlçe Belediyesi’ne ait bir yoldu. Sağ olsun Başkanımız’a söyledik, rica ettik. Bunu da yapıverdi. Bu yollarımızı kendisinin yol ağında olmamasına rağmen yapmış olduğundan dolayı sonsuz teşekkür ederim” dedi. 

30-35 köyün bağlantı yolu yapıldı

Sayağzı Mahallesi Muhtarı Mehmet Gezeravcı da “Ana yolumuzun yukarıya giden, 30-35 köyün bağlantı yolu olan, mahallemizin içinden geçen İlhan Akgün Caddesi’nin sıcak asfaltını gerçekleştirdik. Şu anda çizgilerimiz yapılacak, hemen ardından kaldırım çalışmasına başlanacak. Bu konu hakkında mahallem ve şahsım adına Vahap Başkanım’a çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 15-20 yıldır mücadele veriyorduk. Yolumuz dardı, kazalara sebebiyet veriyordu, birkaç defa can kaybı yaşanmıştı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15