MERSİN'DE BÜYÜKŞEHİR, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SİPERLİK DAĞITIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde üretmeye başladığı siperlikleri, sağlık çalışanlarına ulaştırıyor. Üretilen siperliklerin sağlık kuruluşlarına dağıtımı sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nin 156 yatak kapasiteli tesisinde konaklayan sağlık çalışanlarına da göreve gittikleri saatlerde siperlikler ulaştırılıyor.

13 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
MERSİN'DE BÜYÜKŞEHİR, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SİPERLİK DAĞITIYOR

Forum Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Süleyman Şakar, “Açıkçası bilinmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz. Tabi, bilinen gerçek nedenlerden birisi, virüsün damlacık yoluyla bulaştığıdır. Siperlik de bu konuda bize yardımcı olacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sosyal belediyeciliktir. Zaten üstüne düşen görevleri fazlasıyla yaptı. Halkçı bir belediyenin yapması gereken her şeyi yaptığına inanıyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde 3D yazıcılarla ürettiği siperlikleri, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına dağıtmaya başladı. Kentin çeşitli noktalarındaki sağlık kuruluşlarına dağıtılan siperlikler, Macit Özcan Kompleksi yerleşkesindeki tesiste konaklayan sağlık çalışanlarına da göreve gittikleri saatlerde ulaştırılıyor.

Siperlikler, tesislerde konaklayan sağlık çalışanlarına da ulaştırılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, sağlık çalışanları için 3D yazıcılarla siperlik üretiliyor. Koronavirüs salgını sürecinde riskli bir görev yürüten fedakar sağlık çalışanları için Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen siperlikler, sağlık kuruluşlarına ulaştırılmaya başlandı. Sağlık çalışanlarına siperlik ulaştırılan noktalardan bir tanesi de Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesindeki tesisin girişi oldu. Tesislerde barınan özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarında görev alan sağlık çalışanlarının kimi sabah nöbete giderken, kimi aynı saatte nöbetten dönüyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri, tesisin girişinde nöbetlerine giden sağlık çalışanlarına üretilen siperlikleri ulaştırıyor.

156 yataklı tesis, yüzde 100 doluluk oranıyla sağlık çalışanlarına hizmet veriyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarına hizmet vermesi amacıyla 156 yatak kapasiteli bir tesisi hazır hale getirdiklerini açıklamıştı. Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesindeki tesis, kısa süre içerisinde yüzde 70 doluluk oranıyla sağlık çalışanlarına ücretsiz barınma hizmeti vermeye başladı. Tesis, şu anda yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Bu sayede sağlık çalışanlarının içerisinde bulundukları riski, evde sevdiklerine de taşınmasının önüne geçildi.

“Siperlik, bu konuda bize yardımcı olacaktır”

Forum Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Süleyman Şakar, sağlık çalışanlarının potansiyel risk grubunda yer aldığını belirterek, içerisinde bulundukları riskli durumu evde sevdiklerine de taşımamak için Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu tesis hizmetinden yararlandıklarını söyledi. Tesis hizmetinin yanı sıra sağlık çalışanları için siperlik üretilmesinin de önemli bir hamle olduğunu dile getiren Şakar, “Açıkçası bilinmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz. Tabi, bilinen gerçek nedenlerden birisi, virüsün damlacık yoluyla bulaştığıdır. Siperlik de bu konuda bize yardımcı olacaktır. En azından gözle teması engelleyecektir. Bir nebze de olsa solunum yoluyla bulaşmayı engelleyecektir diye düşünüyoruz. Belediye bu konuda mantıklı bir hareket yaptı” diye konuştu.

“Belediye’nin yaptığı bütün çalışmalar, olumlu gözüküyor”

Dr. Mehmet Süleyman Şakar, Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs salgını sürecinde aldığı önlemleri ve hayata geçirdiği çalışmaları başarılı bulduğunu da sözlerine ekledi. Şakar, şunları söyledi: 

“Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sosyal belediyeciliktir. Zaten üstüne düşen görevleri fazlasıyla yaptı. Halkçı bir belediyenin yapması gereken her şeyi yaptığına inanıyorum. Bunun devam edeceğini düşünüyorum. Mesela buna Belediye’nin imkanları ölçüsünde tulumun da eklenebileceğini düşünüyorum. Belediye’nin maske üretip, dağıttığını duydum. Bunlar çok olumlu gelişmeler. Zaten maske konusunda gösterilecek önem, bu hastalıktaki en büyük silahımız olacak. Belediye’nin yaptığı bütün çalışmalar şu an için olumlu gözüküyor.”

“Siperliğin bizim için çok artısı oluyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık çalışanları için hazırladığı tesiste konaklayan tıbbi laboratuvar teknikerlerinden Oğuzhan Yenidağ ise siperliğin kendileri için faydalarını anlatırken, “Siperliğin bizim için çok artısı oluyor. Mesela tıbbi laboratuvar teknikeri olarak kan alma birimi bize bağlı. Kan alırken, gerek kan, gerekse de başka bir vücut sıvısı sıçrayabiliyor. Ellerimizi ister istemez yüzümüze götürebiliyoruz. Bunun için bir artı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.04.2020 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15