MERSİN’İN LİMONLARI BU KEZ DE BAŞKENT İÇİN YOLA ÇIKTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını sürecinde zor günler geçiren ve ihracatı yasaklandığı için ürünleri ellerinde kalan limon üreticilerine destek olmak amacıyla belediyeler ile üretici arasında köprü görevi kurabileceğini belirterek, belediye başkanlarına çağrıda bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mersin’deki üreticiden 100 ton, Ankara Büyükşehir Belediyesi de 50 ton limon satın alacaklarını bildirmişti.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:57
MERSİN’İN LİMONLARI BU KEZ DE BAŞKENT İÇİN YOLA ÇIKTI

Başkan Seçer’in çağrısına yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı 100 ton limonun 20 tonluk üçüncü sevkiyatı da yapıldı. İstanbul’un ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’deki üreticiden alacağını bildirdiği 50 ton limonun ilk 20 tonu da Ankara’ya doğru yola çıktı. Mersin’in Erdemli İlçesi’ndeki limon üreticileri Başkan Vahap Seçer’in girişimi ve İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin duyarlılıklarının kendilerine büyük destek sağladığını vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını sürecinde ihracatı yasaklandığı için ürünleri ellerinde kalan limon üreticilerine destek olmak amacıyla belediyeler ve üretici arasında köprü görevi kurabileceğini belirterek, belediye başkanlarına çağrıda bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mersin’deki üreticiden 100 ton, Ankara Büyükşehir Belediyesi de 50 ton limon satın alacaklarını bildirmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı 100 ton limonun 20 tonluk üçüncü sevkiyatı da yapıldı. İstanbul’un ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’deki üreticiden alacağını bildirdiği 50 ton limonun ilk 20 tonu da Ankara’ya doğru yola çıktı.

100 ton limonun 20 tonluk üçüncü sevkiyatıyla birlikte 60 ton limon İstanbul’a ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çağrısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 100 ton limon satın alacağını bildirmesi üzerine limonların ilk 20 tonu 21 Nisan’da yola çıkarken, ikinci 20 tonluk sevkiyatı ise 29 Nisan’da yapıldı. Sevkiyatların tamamını karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplam 60 ton limonu İstanbul’a ulaştırdı. İstanbul’a ulaşan 800 gramlık fileler içerisindeki birinci kalite Lamas limonları, her aileye 2’şer file olacak şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmaya başlandı.

Ankara’nın 50 tonluk limon talebinin ilk 20 tonu da aynı gün sevk edildi

İstanbul’un ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Mersin’deki üreticilerden 50 ton limon satın alacağını bildirdi. İstanbul’a üçüncü sevkiyatın yapıldığı gün, Ankara’nın 50 tonluk talebinin ilk 20 tonluk sevkiyatı da gerçekleştirildi. Üreticiden temin edilen birinci kalite Lamas limonları Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki tıra yüklenerek yola çıktı. 20’şer ton limon taşıyan tırlardan birinin rotası Ankara, diğerinin ise İstanbul oldu.

Başlatılan girişim Erdemli’deki limon üreticilerini sevindirdi

Mersin’in Erdemli İlçesi’ndeki limon üreticileri de Başkan Vahap Seçer’in girişimi ve İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin duyarlılıklarının kendilerine büyük destek sağladığını belirtti. Limon üreticilerinden Muharrem Gürler, Koronavirüs nedeniyle restoranların, otellerin kapanmasından dolayı ürünlerini iç piyasaya süremediğini, ihracatın da durdurulmasından dolayı limonların depolarda çürümeye yüz tuttuğunu dile getirerek, “Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer Bey’in ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bey’in ilgilenmesi sonucu ilk parti limonumuzu gönderdik. Talep ettikleri müddetçe Mersin Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceğiz. Orada halka ücretsiz dağıtılması hem bizleri memnun etti, hem de inşallah oradaki insanları mutlu eder” dedi.

“Hem biz yararlandık, hem halkımız yararlandı”

Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesi’nden Mustafa Sarıköse de el emeği göz nuru limonları elinde kalan üreticilerinde biriydi. Sarıköse, geçirilen zorlu süreçte satışların durmasından dolayı limonları depolarda beklettiklerini belirterek, “Oteller, lokantalar kapalı olduğu için limon satışımız durdu. Fiyatlar da geriledi. Çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ürünlerimizi gönderdik. Hem biz yararlandık, hem halkımız yararlandı. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.05.2020 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15