SARIYER’DE ANADOLU EZGİLERİ YANKILANDI

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde İstinye Tersane Alanı’nda bir gecede üç sanatçı birden sahneye çıkarak Sarıyerlilere konser dolu bir akşam yaşattı. 

13 Haziran 2017 Salı 14:23
SARIYER’DE ANADOLU EZGİLERİ YANKILANDI

İstinye Tersane Alanı’nda Ramazan’ın 17.günün de Anadolu ezgileri yankılandı. Ruşen Aydeniz, Yasin Yeşil ve Ercan Bayraklı’nın sahne aldığı muhteşem gecede, Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserlerini dinleme fırsatı bulan Sarıyerliler, türkülerle hüzünlenip halay ve horonla coştu.  Sarıyerlilerin coşkusuna ortak olan Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

============

AŞIK’ FİLMİ İSTİNYE’DE

Öte yandan Sarıyer'de Bilal Babaoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı, Türk Halk Şiiri’nin büyük ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatından esinlenerek çekilen 'Aşık' isimli filmin gösterimi gerçekleşecek. Gösterimin programı şöyle:

YER: İstinye Eski Tersane Alanı-İstinye/Sarıyer

TARİH: 13 Haziran Salı

SAAT: 22.00

==========

YAZ SPOR OKULLARI AÇILIYOR

Diğer taraftan Futbol, Basketbol, Kız Futbol, Karate, Judo, Tekvando, Voleybol, Atletizm, Yüzme ve Jimnastik olmak üzere toplam 10 branşta eğitim verecek Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın açılışı gerçekleşetirilecek. Açılış programı şöyle
 

YER: Çayırbaşı Stadı

TARİH: 14 Haziran Çarşamba

SAAT: 14.00

HURDALAR HAYAT BULUYOR

Öte yandan Sarıyer Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliğinde hurda atıkların geri dönüşümüyle alakalı farkındalık yaratmak amacıyla ‘Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumu’ başladı.

Sanatın her dalına olduğu gibi sanatçıya da büyük önem veren Sarıyer Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile önemli bir projeye imza attı. Proje kapsamında Sarıyer Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle geri dönüşüme farkındalık yaratmak, genç sanatçıları desteklemek ve sanat adına başarılı yapıtlar ortaya koymak amacıyla  ‘Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumu’ düzenleniyor.

Heykeller sergileniyor

10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Sarıyer Belediyesi Kilyos Turban Tesisleri’nde yapılan sempozyumun ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nden 6 sanatçı ve akademisyenin, hurda atıklardan yapılan heykellerinin yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçılar heykellerini şekillendirirken onları izleme ve soru sorma imkanı yakalayan sanatseverler 24 Haziran’a kadar sergiyi ziyaret edebilecek.

Son Güncelleme: 13.06.2017 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15