Seyhan’da “Aşure Günü” etkinliği

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Aşure Günü” nedeniyle Belediye hizmet binası önünde vatandaşlara ve personele aşure ikramında bulundu. Başkan Akay, “Aşure gününün tüm halkımıza, dayanışma, beraberlik, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

24 Ağustos 2021 Salı 15:30
Seyhan’da “Aşure Günü” etkinliği

Arapçada 10 anlamına gelen ve Muharrem ayının 10. Günü idrak edilen “Aşure Günü” (Aşura - Aşara) nedeniyle Seyhan Belediyesi, ilçenin değişik yerlerinde halka aşure ikramında bulundu. Belediye ekiplerince kurulan stantlarda kazanlarda pişirilen Aşureler halkla paylaşıldı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da hizmet binası önünde vatandaşa ve personele aşure ikramında bulundu.

“YAŞADIĞIMIZ ACILAR SON BULSUN”

İslam inancında birçok önemli olayın meydana geldiğine, bu nedenle de önem atfedilen Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olduğunu kaydeden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Aşure gününde,  pandemi, sel ve yangın gibi acı olayların son bulmasını diliyorum” mesajını paylaştı.

VATANDAŞTAN “AŞURE” TEŞEKKÜRÜ

Savaşmanın haram kılındığı ve barış ayı olarak nitelenen Muharrem ayında ikram edilen aşureleri alan vatandaşlar,  barışı ve dostluğu hatırlatan ikram için Başkan Akay’a teşekkürlerini aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15