SEYHAN’DA HİÇ KİMSE KİMSESİZ DEĞİL!

Ekonomik ve sosyal koşullar nedeniyle barınacak evi ve kimsesi olmayan yurttaşlara Seyhan Belediyesi sahip çıkıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla sokakta yaşayan kimsesiz yurttaşlar için seferber oldu.

16 Şubat 2021 Salı 11:27
SEYHAN’DA HİÇ KİMSE KİMSESİZ DEĞİL!

Seyhan’da sokaklarda yaşadığı belirlenen kimsesiz 15 yurttaş Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından bir otele yerleştirildi.

Tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan kimsesiz yurttaşlar, 14 Şubat Sevgi Günü’nde de “Sevgimiz kimsesiz değil” sloganıyla kendileri için düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler.

Belediye Başkanı Akay’ın da katıldığı etkinlikte kimsesiz yurttaşlar önce sokak canlılarını besledi, sonra da Seyhan Belediyesi’nin tesislerinde birlikte yemek yiyip, Başkan Akay’la sohbet etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözlerini anımsatan Başkan Akay, Seyhan Belediyesi’nin de aynı anlayış ve sorumluluk bilinciyle,   kimsesiz ve sokakta yaşayan yurttaşlara sahip çıkmaya çalıştığını söyledi.

Seyhan Belediyesi olarak yurttaşlarımızın refahını artırmak, onların huzurlu, mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak için hiçbir ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini dile getiren Başkan Akay, “Sokakta yaşayan kimsesizlere sahip çıkmak sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği. Tek bir yurttaşımızın dahi sokakta yaşaması kabul edilebilir bir durum değil. Yurttaşlarımızın vergilerini yine yurttaşlarımız için kullanıp, sevgimizi onlarla paylaşıyoruz. Sevgimiz paylaştıkça çoğalıyor. Onların yüzlerindeki gülümseme, geleceğe dair besledikleri umutlar bize yetiyor da artıyor” dedi.

 

Son Güncelleme: 16.02.2021 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15