Daily Mail: "Anketlerde 10 puan geride olan Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı sonunda bitiyor mu?"

Britanya'nın Daily Mail gazetesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anketlerde 10 puan geride olduğuna dikkati çekerek, 14 Mayıs seçimlerinde 20 yıllık iktidarının sona erebileceğini belirtti.

16 Mart 2023 Perşembe 11:40
Daily Mail: "Anketlerde 10 puan geride olan Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı sonunda bitiyor mu?"

Daily Mail gazetesinden Chris Jewers, 6 Şubat depremlerinden sonra Erdoğan hükümetinin müdahalesinin yetersiz kaldığının düşünüldüğünü, bunun da Erdoğan'ın oylarının erimesine sebep olduğunu ifade etti.

Haberde, Türkiye'de depremlerin yanı sıra Suriye'den gelen milyonlarca sığınmacı ve hayat pahalılığı krizinin de önemli gündemler olduğu kaydedildi.

Anketlere göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın 10 puan önünde olduğunu belirten Daily Mail gazetesi, 14 Mayıs'ı birçok kişinin Türkiye'nin tarihindeki, "en önemli seçim" olarak gördüğünü ifade etti.

Jewers, "Seçim sadece Türkiye'ye kimin liderlik edeceğini değil, aynı zamanda nasıl yönetileceğini, ekonominin ne yönde ilerleyeceğini, Ukrayna'daki savaşı hafifletmekte ve Orta Doğu'da ne rol oynayacağını, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliklerinin kaderini kararlaştıracak" yazdı.

Haberde birçok uzmanın anketlerde Erdoğan geride gözükse de "yarış bitti" düşüncesine kapılınmaması gerektiğini söylediği vurgulandı. 

Teneo Intelligence Kurucu Ortağı Wolfango Piccoli, "Türkiye'de ters giden her şeyden Erdoğan'ı sorumlu tutmak yeterli olmayacaktır. Geçmiş seçimler, Erdoğan'ın müthiş bir kampanyacı olduğunu gösterdi, ancak son zamanlarda söyledikleri, dokunuşunu ve seçmenle bağ kurma yeteneğini kaybettiğine işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

(T24)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15