BioNTech'in CEO'su Prof. Uğur Şahin, en zengin Türk oldu

ABD'li Pfizer şirketiyle birlikte Covid-19 aşını geliştiren Alman BioNTech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, 5,12 milyar dolarlık servetiyle Bloomberg'in en zengin 500 kişi listesine girdi ve en zengin Türk vatandaşı oldu.

05 Aralık 2020 Cumartesi 15:52
BioNTech'in CEO'su Prof. Uğur Şahin, en zengin Türk oldu

ABD’li Pfizer şirketiyle birlikte Covid-19 aşını geliştiren Almanya merkezli BioNTech şirketinin hisseleri bu yıl yüzde 250’nin üzerinde değer kazandı.

ABD’de Nasdaq borsasında işlem gören BionTEch hisselerinin değerindeki yükseliş, Dr. Özlem Türeci ile birlikte aşıyı geliştiren bilim insanları ve BioNTech hissedarları arasında yer alan Prof. Dr. Uğur Şahin’in, 5,1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 500 insanı arasına girmesini sağladı.

Serveti 3.7 milyar dolar attı

Yıla 38,5 dolar seviyesinden başlayan BioNTech hisse fiyatı, bugün 120 dolar seviyesinde bulunuyor. Şirketin piyasa değeri de şu an 28,9 milyar dolar seviyesinde.

Bloomberg milyarderler endeksi’ verilerine göre, BioTEch’in yüzde 18,8’lik hissesini elinde bulunduran ve şirketin aynı zamanda CEO’su olan Uğur Şahin yıl başından bu yana servetini 3,7 milyar dolar artırarak 5,12 milyar dolara yükseltti ve dünyanın en zengin 500 kişisi arasına girdi. Listedeki tek Türk de Uğur Şahin oldu.

Dünyanın en zengini Jeff Bezos

Dünyanın en zenginleri listesinde birinci sırada, 185 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un patronu Jeff Bezos bulunuyor. İkinci sırada 145 milyar dolarlık servetiyle Tesla’nın patronu Elon Musk, üçüncü sırada 129 milyar dolarlık servetiyle Microsoft’un patronu Bill Gates bulunuyor.

Türkiye'nin en zengin kişisi Murat Ülker

Forbes Türkiye dergisinin, Mart 2020’de yayımladığı listeye göre, Türkiye’nin en zengin ismi, 4,7 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker’in ardından ikinci sırada, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin de müteahhidi olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak yer alıyor. Ilıcak’ın serveti 3,2 milyar dolar.

Ferit Şahenk ise 2.4 milyar dolarla üçünkü sırada

Son Güncelleme: 05.12.2020 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15