Şekib Avdagiç, İTO’nun yeniden başkanı oldu

Türkiye’nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) kuruluşunun 140’ıncı yılında odayı yönetecek Yönetim Kurulu’nu ve başkanını seçti. Şekib Avdagiç, İTO’nun yeniden başkanı oldu.

15 Kasım 2022 Salı 14:35
Şekib Avdagiç, İTO’nun yeniden başkanı oldu

YİĞİT KAZBEK

Türkiye’nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) kuruluşunun 140’ıncı yılında odayı yönetecek Yönetim Kurulu’nu ve başkanını seçti. Şekib Avdagiç, İTO’nun yeniden başkanı oldu.

İTO yeni yönetimini, bu sabah başlayan ve saat 12.00’de son bulan seçimle belirledi. İTO’nun 21’inci Dönem Meclis Üyeleri, 4 yıl süreyle görev yapmak üzere mevcut başkan Şekib Avdagiç’i yeniden başkan olarak belirledi. 273 meclis üyesinin bulunduğu seçimlerde 269 oy kullanılırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Avdagiç 184 oy alırken, rakibi Atilla Bingöl'ün oyu 83'te kaldı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DE BELLİ OLDU

İTO’nun Eminönü Merkez Binası’nda ikinci kez yönetim kurulu başkanı seçilen Şekib Avdagiç’in 2022-2026 döneminde görev yapacak yönetim kurulu asil üyeleri Ahmet Özer, Bahadır Yaşık, Giyassettin Eyyüpkoca, İbrahim Doğan Salman, Mehmet Develioğlu, Murat Hazıroğlu, Münür Üstün, Sami Salih Atılgan, Yakup Köç ve Zeki Akbal oldu.

Şekib Avdagiç, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Demokratik ve temiz bir seçim süreci" yaşadıklarını belirtti. Avdagiç'in açıklaması şöyle:

“DEMOKRATİK VE TEMİZ BİR SÜREÇ OLUŞTU: Kahir ekseriyette ben ve arkadaşlarımın olduğu liste yönetim kurulu seçimlerini kazandı. Bu süreçte gerçekten son derece demokratik, temiz ve usulüne uygun bir süreç oluştu hem geçen hafta hem bugün. Bütün bu süreçte çalışma yapan ve destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rakip arkadaşları da tebrik ediyorum. Centilmence bir yarış oldu ve İstanbul iş dünyası kalitesiyle, nezaketiyle bu süreci tamamladı.

ÜLKEMİZE GEREKLİ KATKIYI YAPMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Bundan sonra artık 21’inci dönem olarak 2022-2026 döneminde devam eden projelerimizi tamamlamak için süreci devam ettireceğiz. Öncelikle üyelerimize yönelik projelerimize öncelik vereceğiz. Üyelerimize yönelik faaliyetlerimizi daha iyi bir noktaya taşımak için, üyelerimizin oda faaliyetlerine daha kolay ulaşması için yaptığımız süreçleri devam ettireceğiz. Onun dışında devam eden önemli yatırım projelerimiz var. O projelerimizi de inşallah devam ettireceğiz.  Öncelikle şehrimizin bilahare ülkemizin üretimine, ticaretine, ihracatına ve istihdamına gerekli katkıyı yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

İSTANBUL, EKONOMİK ANLAMDA EN ÖNEMLİ ŞEHİR: İstanbul, Türkiye’nin ekonomik anlamda en önemli şehri. Yurtiçi milli hasılanın 3’te 1’inden fazlasını üreten bir şehir. Üretimde bir numaralı şehir. Eğitimde, kültür-sanatta, üniversite şehri anlamında Türkiye’nin en önemli şehri. Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman, İstanbul’u daha ileri bir noktaya taşımak için biz de İstanbul iş dünyası olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Son Güncelleme: 15.11.2022 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15