Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Balık: “Kamu mühendisleri, mimarları ve şehir plancılarının talepleri karşılanmalıdır"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancısı olarak çalışan yurttaşlarımız hâkim-savcı, doktor, polis gibi kamu çalışanlarına yapılan ekonomik iyileştirme ve özlük haklarından kendilerine düşen payı alamamıştır” dedi.

17 Ocak 2023 Salı 12:03
Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Balık:  “Kamu mühendisleri, mimarları ve şehir plancılarının talepleri karşılanmalıdır"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancısı olarak çalışan yurttaşlarımız hâkim-savcı, doktor, polis gibi kamu çalışanlarına yapılan ekonomik iyileştirme ve özlük haklarından kendilerine düşen payı alamamıştır” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının taleplerine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Mehmet Balık, açıklamasında şunları kaydetti:

“KAMU MÜHENDİSLERİ, MİMARLARI VE ŞEHİR PLANCILARININ TALEPLERİ KARŞILANMALIDIR”

“Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik taleplerini içeren ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik talepleri acilen karşılanmalıdır. Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancısı olarak çalışan yurttaşlarımız hâkim-savcı, doktor, polis gibi kamu çalışanlarına yapılan ekonomik iyileştirme ve özlük haklarından kendilerine düşen payı alamamıştır.

“BUGÜN DİĞER MESLEK GRUPLARINDA ÇALIŞANLARIN MAAŞLARIYLA ARADAKİ MAKAS AÇILMIŞTIR”

AKP iktidarının övündüğü projeleri hayata geçirmelerine rağmen, hak ettikleri şartlarda çalışamayan kamu mühendisleri, mimarları ve şehir plancılarının hâkim-savcı, doktor ve polislerle altı yıl önce aynı maaşlı almaktaydı. Ancak, bugün diğer meslek gruplarında çalışanların maaşlarıyla aradaki makas açılmıştır.

Kamu projelerinde yurdumuzun gelişmesi ve refahı için yapılan projelerde imzaları bulunan meslek grupları diğer meslek grupları gibi teknik iyileştirme adı altında hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşturulmalıdır. Milyarlarca liralık projelerle uğraşan kamu mühendisleri, mimar ve şehir plancıları ortalama olarak 13.500 lira ile emeklerinin karşılığını alamadan fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Bahsi geçen meslek gruplarına ayrıca aldıkları risk ve sorumluluğa istinaden risk ve sorumluluk tazminatı sağlanarak, kamu mühendisleri platformunun talep ettikleri meslek kanunu adı altında çalışmaların acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. Söz konusu meslek gruplarında çalışan yurttaşlarımızın ek ödeme, ek gösterge ve ücret iyileştirilmesi talepleri acilen karşılanmalıdır.”

Anka

Son Güncelleme: 17.01.2023 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15