“Futbolda şike” kumpasında yer alan eski hakim ve savcılar hakkında iddianame düzenlendi

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı; Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) “futbolda şike” kumpasında yer aldıkları gerekçesiyle aralarında Zekeriya Öz, Mehmet Berk, Fikret Seçen'in de bulunduğu 38 eski savcı ve hakim hakkında iddianame düzenlendi.

05 Kasım 2021 Cuma 19:54
“Futbolda şike” kumpasında yer alan eski hakim ve savcılar hakkında iddianame düzenlendi

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı; Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) “futbolda şike” kumpasında yer aldıkları gerekçesiyle aralarında Zekeriya Öz, Mehmet Berk, Fikret Seçen'in de bulunduğu 38 eski savcı ve hakim hakkında iddianame düzenledi.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “futbolda şike” kumpasında yer aldıkları gerekçesiyle 38 eski savcı ve hakim hakkında iddianame düzenledi. Hazırlanan iddianamede Zekeriya Öz'ün 86 yıla kadar hapsi istenirken şike davasının iddianamesini hazırlayan savcı Mehmet Berk'in 88 yıla kadar diğer 36 şüphelinin de değişik oranlarda hapis ile cezalandırılması talep edildi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli Zekeriya Öz'ün, şike davası soruşturmasında kişiler arasındaki günlük olağan görüşme içeriği ile irtibatta bulundukları tespit edildiği halde yeniden tedbir talebinde bulunduğuna ve aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10 kişiyi soruşturmaya dâhil ettiği iddia edildi.

Şike davasının iddianamesini hazırlayan savcı Mehmet Berk'in de soruşturma aşamasında gizli tanıklar ortaya çıkararak, diğer mahkemelerde yapılan yargılamalarda yer alan gizli tanık beyanlarını soruşturmaya dahil edip kişilerin suçlu olduğu algısı yaratmaya çalıştığı, yürüttüğü soruşturmaya ilgisi olmadığı bilinen çok sayıda kişiyi dâhil edip usule aykırı delil oluşturmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Fikret Seçen'in iddianameyi kamuoyuna açıkladığı ve kamuoyunu etkilemeye yönelik algı yarattığı, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanma, gizliliğin ihlali, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, özel hayatın gizliliğini ihlal, ihmali davranışla görevi kötüye kullanma suçlarından 26 yıl 6 aydan 88 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. 

İddianamede; diğer şüpheliler Metin Özçelik, Murat Üründü, Mustafa Boz, Muzaffer İren, Nalan Can, Nurullah Çınar, Osman Kaya, Resul Çakır, Savaş Çelik, Sedat Sami Haşıloğlu, Seyfettin Mermerci, Yakup Hakan Günay, Vedat Dalda, Aytekin Özanlı, Birol Bilen, Davut Bedir, Dursun Ali Gündoğdu, Eşref Aksu, Fatih Mehmet Uslu, Gökmen Demircan, Hadi Çağdır, Hikmet Şen, Hüseyin Kaplan, Hüsnü Çalmuk, İbrahim Balık, Mehmet Erdoğan, Mehmet Hamzaçebi, Mehmet Karababa, Mehmet Uğurlu, Menekşe Uyar, Mesut Özcan, Seyfettin Mermerci, Vedat Dalda’ın "görevi kötüye kullanma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etme", "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 31 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Öte yandan şüpheli Ömer Diken’in de benzer suçlardan 31 yıla kadar hapsi istendi.

Son soruşturmanın açılması talebiyle iddianame, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Son Güncelleme: 05.11.2021 19:55
Anahtar Kelimeler:
IstanbulFETÖ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15