HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu Hakkında Tahliye Kararı

"Örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklu bulunan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun bugün Çağlayan Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tahliyesine karar verildi.

26 Ocak 2021 Salı 16:36
HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu Hakkında Tahliye Kararı

"Örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklu bulunan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun bugün Çağlayan Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tahliyesine karar verildi.

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, eş sözcüleri Sedat Şenoğlu'nun aylardır haksız ve hukuksuz yere bir gece yarısı düzenlenen operasyonla gözaltına alınıp ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu ilk değil, fakat son olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. HDK bileşenleri ve siyasi partimiz HDP, her geçen gün AKP-MHP bloku tarafından gözaltılar, kapatma tehditleri ve tutuklamalarla adeta hareket edemez duruma getirilmeye çalışıyorlar. Çünkü HDK bileşenleri alanlarda var olan gerçek muhalefeti yapan siyasi partiler ve bileşenlerdir. Evet, Saray telaşlandı, Saray'da bir yangın var. Bu yangını söndürebilmek için muhalefeti sindirmeyi kafasına koymuş durumda. Sokağa çıkamayan, saraylarda planlar yapan, toplumla karşı karşıya gelemeyen, muhalefetin temsilcileriyle karşı karşıya gelip tartışma gücünü gösteremeyen iktidar kolluk güçleriyle, gözaltılarla, tehditlerle, kaçırmalarla baş etmeye çalışıyor. Gökhan Güneş bunun en yakın örneği. Birkaç gün önce kaçırıldı. Gece yarısı elleri, kolları bağlı, gözleri kapalı bir şekilde bırakıldı."

"ÖRGÜTLÜ BİR TOPLUMUN KARŞISINA KİMSE DURAMAZ"

Aldığı hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülerek cezaevine konan Leyla Güven'i örnek gösteren İdil Uğurlu, "Leyla Güven, tüm kadınlar tarafından mücadelesi, özverisi kabul edilmiş ve kesintisiz bir şekilde siyaset yapmış ve kadınlar için örnek olmuş, mücadeleci bir siyasetçi iken yine apar topar tutuklanmıştır. Tutuklanırken de gerekli mesajlarını vermiştir. İçeride veya dışarıda fark etmez siyaset yapmaya devam edeceğim' demişti. İktidarda olanlar bilsin ki biz biat emeyiz, etmeyeceğiz. Taa ki bu topraklara barışı, özgürlüğü, adaleti getirinceye kadar direnmeye, örgütlenmeye devam edeceğiz. Haklı olan biziz, toplumda karşılığı olan biziz. Mücadele etmeyi bilen biziz. Sokaklarda olan, iş yerlerinde olan, mahallelerde olan, ofislerde olan, üniversitelerde olan biziz. Örgütlü bir toplumun, örgütlü bir halkın karşısında hiç kimse duramaz."

Basın açıklamasının ardından başlayan duruşmada mahkeme, karar için verdiği 10 dakikalık aranın ardından HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun tahliyesine hükmetti. 

Duruşmaya HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Gülistan Koçyiğit de katıldı. 

Son Güncelleme: 26.01.2021 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15