İmamoğlu, saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası bölgeyi ziyaret ederken, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin bankları kaldırması hakkında, "Saksılara göz koymak değil de saksılara suç bulmak değil de, saksıları bir arada çalıştırmak lazım" dedi.

14 Kasım 2022 Pazartesi 12:46
İmamoğlu, saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti

Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırısının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

İmamoğlu, yaptığı açıklamada, "Elbetteki terörü kınanıyoruz. Memleketimizi ve insanlarımızı terör örgütlerinden korusunda. Dün İstiklal Caddesi'nde can kayıpları yaşadık. Onların yasını tutuyoruz. Çok üzüldük. Kaybettiğimiz canlarımız bizim canlarımızdır" dedi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yararlılara acil şifalar diliyorum. Taksim, burada hastanede ziyarette bulundum. Durumları oldukça iyi yararlılarımızın. Diğer hastanelerdeki süreç de gayet iyi işliyor. Ancak İstanbul'da teröre karşı ve bu tür terörist saldırılara karşı bu şehrin ve ülkemizin barışı ve huzuru için kol kola olacak 16 milyon insanımız var. Bugün birazdan İstiklal Caddesi'ne gideceğim ve orada esnafımıza hayırlı işler diyeceğim. Bu acıları, bu yasları yaşarken hayatın devam ettiğini, terörizme karşı dimdik ayakta olduğumuzu esnafımızı ziyaret edip göstereceğim. Esnafımızla buluşmayı da her sabah devam ettireceğim. Sabah. 1-1.5 saat esnafımıza bir araya geleceğim. Yaraları hızla saracağız. Allah'ın izniyle şehrimizin huzur içinde önümüzdeki günlere devam etmesi için kol kola mücadeleye devam edeceğiz. Tamamen Emniyet birimlerimizin takibinde. Biz de onlardan bilgi alıp vatandaşlarımız paylaşıyoruz. Zaman içinde gerekli bildirimleri yapacağız.

Yaralılar iyi durumda. Can sağlığı açısından bir risk gözükmediği bilgisini verdi doktorlarımız. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Onun acısını yaşıyoruz. Yasını tutuyoruz... Ama şu anda hastanelerde bulunan yurttaşlarımızla ilgili iyi haberler almak bizi sevindirdi. 

(Beyoğlu Belediyesi'nin saksıları sökmesi) Bu konuşulmalı mıdır, çok üzücü... Ben çevreyi gözlemlemek için buraya geldim, vatandaşlarımızla birlikte huzur için barış için birbirimize moral verelim diye geldim. Bu süreç normalleşene kadar her sabah geleceğim. Biz bu günlerde bir arada olmalıyız. Kalkıp bir saksıya kusur bulma kafası doğru bir kafa değil. Akşam buna müdahale etmek, ilk iş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil. Ben sağlıklı düşünmeye, bu türlü düşünceye sahip olanları da Allah'a havale ediyorum. Saksılara göz koymak, suç bulmak değil de saksıları bir arada çalıştırmamız lazım. Allah'a havale ediyorum." 

Son Güncelleme: 14.11.2022 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15