İstanbul'a sıcaklık uyarısı

Sıcak hava yurdu kasıp kavuruyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyredecek. Bugün bu senenin rekor sıcaklıklarının ölçüleceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, öğle saatlerinde hava sıcaklığının İstanbul'da 42 dereceyi göreceğini belirtti.

26 Temmuz 2023 Çarşamba 10:50
İstanbul'a sıcaklık uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, bugün bu senenin rekor sıcaklıklarının ölçüleceğini söyledi ve gerekmedikçe dışarı çıkılmaması yönünde uyardı.

EN SICAK GÜN OLACAK

Orhan Şen, şu uyarılarda bulundu:
"En sıcak gün, belki de bu senenin en sıcak günü olacak bu. Önümüzdeki 10 gün içerisinde sıcaklar ortalamalara geri dönüyor.

DIŞARI ÇIKMAYIN

Çok dikkat etmemiz gerekir, dışarı çıkılmaması lazım bugün. Dünyada aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı çok fazla, Avrupa’da 68 bin kişi öldü bundan önceki sıcak hava dalgasında. Güneş çarpmasının farkına varmazsınız ve geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabilir.

Çıkmayalım dışarıya derim, işi gücü olanlara bir şey diyemiyoruz.

Avrupa bize attı sıcaklığı, Atina Avrupa’nın en sıcak şehirlerinden bir tanesidir. Pembe renk en yüksek sıcaklığı anlatıyor ki 40 derecenin üzeri demek. Atina, İstanbul, Trakya, Ege Bölgesi ve Akdeniz’in bir bölümü pembe renk yani 40 derecenin üzeri.

Son Güncelleme: 26.07.2023 10:51
Anahtar Kelimeler:
Istanbul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.