Memur ve memur emeklisi için ikinci zam görüşmesi... Bakan Işıkhan, konfederasyon genel başkanları ile bir araya gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin memur ve memur emeklileri için 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan ilk zam teklifinin ardından üç konfederasyonun genel başkanlarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya gelecek.

15 Ağustos 2025 Cuma 16:03
Memur ve memur emeklisi için ikinci zam görüşmesi... Bakan Işıkhan, konfederasyon genel başkanları ile bir araya gelecek



Milyonlarca kamu görevlisi ve kamu emeklisini kapsayan 2026-2027 yıllarında yapılacak zam oranının belirleneceği 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet tarafı ilk teklifini geçtiğimiz günlerde vermişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu görevlisi ve kamu emeklisine, 2026 yılının ilk 6 ayı için yüzde 10, ikinci 6 ay için yüzde 6; 2027 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam önerildiğini açıklamıştı.

İkinci teklifin masada olması beklenen görüşme ise saat 16.30’da yapılacak. Işıkhan’ın teklif sunması halinde masada yer alan konfederasyon genel başkanları gelinen noktaya ilişkin basın açıklaması yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.