Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile 3 ilde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacak. Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

19 Mayıs 2024 Pazar 09:57
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı

(ANKARA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahminlerine göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile 3 ilde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.  Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görülecek. 

MGM'nin verilerine göre, yurt geneli parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Ardahan hariç), Eskişehir, Konya ve Sivas, çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Öte yandan Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görülecek. Meteoroloji toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Son Güncelleme: 19.05.2024 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.