Öğrencilerin Karnelerini AKP İl Başkanı'na Veren Okul Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Tekirdağ AKP İl Başkanı Mestan Özcan'a ev ev dolaşıp dağıttığı karneleri ve öğrencilerin kişisel bilgilerini verdiği iddia edilen Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü hakkında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ortak suç duyurusunda bulundu.

25 Ocak 2021 Pazartesi 15:24
Öğrencilerin Karnelerini AKP İl Başkanı'na Veren Okul Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusunda, karne dağıtımının Milli Eğitim Bakanlığı'nın karnelerin dijital ortamda verileceğine ilişkin açıklama ve genelgesine aykırı olduğu belirtildi. Dilekçede, "Öğrencilerin kişisel verileri üçüncü kişilere verilmiş, karneler okul idaresinin bilgisi dahilinde basılmış bir siyasi partinin il başkanına verilmiştir. Karne dağıtımıyla ilgili video okulun resmi işlemlerinin yapıldığı haberleşme grubunda okul müdürü tarafından paylaşılarak ilgili siyasi partinin yararına faaliyette bulunulmuştur" denildi. Pedagojik açıdan da bu videonun sosyal medya ve ulusal basında çıkmasının sakıncalarına işaret edilen dilekçede, Okul Müdürü Abdullah Şenol hakkında adli ve idari işlem yapılması istendi.

"OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN BİZZAT SİYASİ PARTİ YARARINA ÇALIŞILMIŞTIR"

Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer de suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hafta sonu gündeme gelen AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın kapı kapı dolaşarak öğrencilere karne dağıtmasıyla ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Okulda kalması gereken öğretmenin Milli eğitim bakanının bile vermediği karneyi bir il başkanın nasıl alıp da hangi cesaretle ev ev dolaşıp karne dağıttığını merak ediyoruz. Burada siyasetin şov yapma amacı belli ancak burada ciddi bir görev suçu vardır. Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Şenol birinci derece sorumludur. Videonun hazırlanması ile ilgili bizim Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak tespit ettiğimiz suç var. Bunlardan birincisi;Milli Eğitim Bakanlığı’nın emir ve genelgelerine aykırı davranmak. Çünkü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kamuoyuna açıkladığı  gibi bu sene karneler dijital karne olarak verilecekti. Hiçbir basılı karne olmayacaktı. İkincisi; okuldaki kişiler verilerin ki bunların içerisinde ad, soyadı, TC bilgisi, adres ve telefon numaraları var. Bir başka kişiye, kuruma sızdırılması veri güvenliğinin ihlali bilgilerin gizliliğinin ihlali olmuştur. Aynı şekilde bu video okul müdürü tarafından okulun haberleşme grubundan paylaşarak bizzat siyasi parti yararına çalışılmıştır. Bu da 657 sayılı devlet memuru yasasına göre suç teşkil eder. Öğrencilerin kişisel verileri üçüncü kişilere verilmiş, karneler okul iradesi, bilgisi dahilinde basılmıştır. Çünkü bu karnelere dikkatli baktığımızda üzerinde imza ve kaşe görüyoruz. Video dikkatli incelendiğinde Sayın Mestan Özcan’ın söylediği gibi veliler tarafından hazırlanmasının çok mümkün olmadığını görüyoruz. Bu konular hakkında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve KESK Konfederasyonu beraber gidip savcılığa suç duyurusunda bulunduk."   

AKP'Lİ ÖZCAN: VELİLER KARNELERİ BASTIRMIŞ

Tekirdağ AKP İl Başkanı Mestan Özcan ise yaptığı yazılı açıklamada, tanıdıkları ailelerin talebi üzerine sadece üç öğrenciye sürpriz yaptıklarını,  onlara hediye verdiklerini ifade etti. Özcan, karnelerin ise aileleri tarafından bastırıldığını öne sürdü. Bu sürpriz, zaten iletişim halinde olduğumuz velilerimiz tarafından talep edildi. Veliler karneleri bastırmışlar ve bizi davet ettiler. Bizler de böyle bir, böyle bir mutluluğa vesile olmaktan gri duramazdık. Hediyelerimizi hazırladığımız gibi bu üç evladımızın evlerine getirdik" dedi.

(Anka)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15