Orhan Uğuroğlu: Erdoğan'ın, "Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz" sözü Yunanistan'ı cesaretlendirdi

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Erdoğan’ın Başbakanken, 31 Ocak 2004 tarihinde ''Ortadoğu'da Demokrasi, Avrupa'da Çoğulculuk ve Türkiye Perspektifi'' konulu verdiği konferansta söylediği, “'Kıbrıs konusunda arkadaşımızın sorusu, oradan 1 metre toprak verecek misiniz? Adanın şu an yüzde 36'sı KKTC'nin yaşam alanıdır. Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz. Biz garantör ülke olarak tavsiye ederiz, KKTC bu yaklaşımı gösterir. Buranın çözüme kavuşturulması çok çok daha önemlidir” ifadelerini hatırlattı.

12 Eylül 2022 Pazartesi 13:40
Orhan Uğuroğlu: Erdoğan'ın, "Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz" sözü Yunanistan'ı cesaretlendirdi

Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerini değerlendirdiği bugünkü yazısında, iktidara, “Hiç beklemiyorsunuz ama ben bugünden ilk seçim sonucunu söyleyeyim; o gece ansızın gideceksiniz” diye seslendi.

Uğuroğlu, Erdoğan’ın Başbakanken, 31 Ocak 2004 tarihinde ''Ortadoğu'da Demokrasi, Avrupa'da Çoğulculuk ve Türkiye Perspektifi'' konulu verdiği konferansta söylediği, “'Kıbrıs konusunda arkadaşımızın sorusu, oradan 1 metre toprak verecek misiniz? Adanın şu an yüzde 36'sı KKTC'nin yaşam alanıdır. Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz. Biz garantör ülke olarak tavsiye ederiz, KKTC bu yaklaşımı gösterir. Buranın çözüme kavuşturulması çok çok daha önemlidir” ifadelerini hatırlattı. Bu sözlerin Yunanistan’ı cesaretlendirdiğini söyleyen Uğuroğlu, “Elbette cesaretlendirdi ve toprak verme meraklısı Erdoğan'ın tek başına iktidar olarak Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde neredeyse her yıl bir - iki Türk adasını işgal etti. Lozan ile silahlandırılması yasak olan 12 adayı da silahlandırdı” ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu, “Erdoğan'ın, 'Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz' sözü sadece Yunanlıları cesaretlendirip vatan toprağımız 20 Türk adasının işgaline başlanmasına neden olmadı. Çok daha önemli bir gelişmeye de neden oldu; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi 1 Mayıs 2004 tarihinde Avrupa Birliği'ne tam üye oldu; Kıbrıs Cumhuriyeti adı tescillendi… Ocak 2008 tarihinden itibaren de Euro kullanmaya başladı. O günlerden bugüne işte Erdoğan budur” diye yazdı.

Uğuroğlu iktidara “Hiç beklemiyorsunuz ama ben bugünden ilk seçim sonucunu söyleyeyim; o gece ansızın gideceksiniz” diye seslendi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 12.09.2022 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15