Şartlı bağışla öğrenci yurdu yapıldı; öğretmenevi oldu

Orhan Kalkan’ın Ankara Kalecik’te "öğrenci yurdu yapılması" için şartlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladığı kız öğrenci yurdu, "öğrencisi az" gerekçesiyle boşaltılarak öğretmenevine dönüştürüldü. Kalkan, kararla ilgili hukuki süreç başlattı.

03 Mart 2023 Cuma 10:30
Şartlı bağışla öğrenci yurdu yapıldı; öğretmenevi oldu

Kalkan, kendisine ait Ankara Kalecik’teki arsasını 2015 yılında eğitime yüzde yüz destek kapsamında öğrenci yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na şartlı olarak bağışladı. Ramise-Orhan Kalkan Kız Öğrenci yurdu 121 öğrenci kapasitesiyle o dönem düzenlenen törenle açıldı.

Ancak geçen yıl yurdun "öğrencisi az olduğu" gerekçesiyle kapatılması istendi ve Kalkan duruma itiraz etti. Geçen günlerde yurdun boşaltıldığını ve öğretmenevine dönüştürüldüğünü öğrenen Kalkan, hukuki mücadele başlattı. Kalkan, "En çok ihtiyaç duyulan yurt neden kapatılır? Depremzede öğrenciler de yerleştirilebilirdi" dedi.

BirGün gazetesinin haberine göre; Kalkan, 2015'te eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında, Kalecik’teki 500 metrekare büyüklüğündeki arsasını Milli Eğitim Bakanlığı’na şartlı bağışladı ve tapuya "Ortaöğretim yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Kalecik Ramise-Orhan Kalkan Öğrenci unvanı ile kullanılmak üzere" şerhini düştü.

"Öğrenci yok bahanesiyle ticari işletmeye çevrilmek isteniyor"

Projesinin her aşamasında maddi ve manevi olarak süreci takip eden Kalkan, yaptığı açıklamada "Kalecik merkezinde bulunan yurt 121 öğrenci kapasiteli. Yurdun her odasında tuvalet, banyo, doğalgaz ısıtma, çamaşırhane, etüt odası, kütüphane gibi yerleri de yapıldı. Örnek bir öğrenci yurduydu ancak şimdi öğretmenevine çeviriyorlar" dedi.

30 yıldan fazla süredir çeşitli üniversitelerde turizm bölümlerinde öğretim görevlisi olarak dersler de verdiğini anımsatan Kalkan, şöyle devam etti:

"Neymiş eski öğretmen evi yıkılacakmış ve burada taşımalı öğrencilere yemek pişirilecekmiş. Yemek pişirecek yer mi yok? Burası merkezli ve çok kıymetli bir yer. O nedenle burasının öğretmenevi olması yönünde bir ısrar oldu. Burası ticari bir işletme olamaz. 121 öğrencinin barındığı bir öğrenci yurduydu burası, öğrenci yok bahanesiyle ticari işletmeye çevrilmek isteniyor, kabul etmiyorum. Burası ya öğrenci yurdu olarak kalmalı ya da depremzede çocukların barınacağı bir yer olmalı. Hukuki işlemleri başlattık. Burası ücretsiz bir yurt neden öğretmenevi yapılmak isteniyor? Bunu kesinlikle kabul etmiyorum."

Son Güncelleme: 03.03.2023 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15