İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin olduğu ilk andan itibaren tüm birimlerin görevinin başında olduğunu, parklar, çadır merkezleri ve konaklama tesislerine gece boyunca, yiyecek, battaniye, giyecek gönderildiğini bildirdi. "Soyer, Çok hoyrat ve hızlı bir şehirleşme yaşandı" derken, "Neyin hesabı sorulması gerekiyorsa, kimin neyi yapması gerekiyorsa hepsinin tek tek tarif edileceğini" söyledi.
Soyer, bugün yaptığı açıklamalarda depremin hasar verdiği bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlattı.
YARDIM İÇİN 440 40 35 NO’LU TELEFON ARANABİLİR
Soyer, "Depremin olduğu ilk andan itibaren tüm birimlerimiz görevinin başında. Parklar, çadır merkezleri ve konaklama tesislerine gece boyunca, yiyecek, battaniye, giyecek gönderildi" dedi. Soyer, Hemşehri İletişim Merkezi'nin (HİM) 185 ve 440 40 35 numaralı telefonunun; yakınlarına ulaşamayan, sağlık hizmeti veya herhangi bir talebi olanlar için depremzedelerin hizmetinde olduğunu belirtti.
TOPLAMA ALANLARI VE SERVİSLERİ AÇIKLADI
Sosyal medya hesabından, belediye tarafından sağlanan hizmet noktalarını da duyuran Soyer, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturduğumuz toplanma alanları ve alanlarda yer alan servislerimizin güncel halini bu tabloda görebilir" dedi. Başkan Soyer'in paylaştığı tabloya göre, belediyenin hizmet noktaları şöyle:
-İzmir'in Bornova ilçesi Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı- Çadır alanı, çorba dağıtımı, seyyar tuvalet, battaniye yardımı.
-İzmir'in Bayraklı ilçesi Sakarya Caddesi üzerindeki Şehit Hasan Ünal Parkı- Seyyar tuvalet, çorba dağıtımı.
-İzmir'in Bayraklı ilçesi 283. Sokak üzerindeki Şahin Akar Parkı- Çorba dağıtımı, çadır alanı.
-İzmir'in Bornova ilçesi Gediz Caddesi üzerindeki Bornova Stadı- Çadır alanı
DEPREM ÇALIŞTAYI DA TOPLANACAK
Soyer, depremle ilgi acil işlemlerin yapılmasının ardından bilim insanlarının katılımıyla bir deprem çalıştayı yapılacaklarını da şu şekilde açıkladı:
"Çok hoyrat ve hızlı bir şehirleşme yaşandı. Doğamızı tarım alanlarımızı tahrip ederek bu vahşi betonlaşmaya seyirci kaldık. Hiçbir kentte böyle bir hazırlıktan söz etmek mümkün değil. Ancak bu kadar şiddetli bir depremde çok daha ağır bir tahribat, çok büyük bir yıkım söz konusu olabilirdi. Bunu da belirtmekte fayda var. Biz geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Deprem Daire Başkanlığı kurmuştuk. İzmir’in depreme hazırlığını sorgulamak adına da çalışmalara başlamıştık. Ama önümüzdeki hafta Türkiye’de depreme dair sözü olan ne kadar bilim insanımız varsa onları davet edeceğimiz hem İzmir’in yapı sorunu, hem İzmir’in deprem faylarını, hem de depreme karşı yapılması gereken hazırlıkların ne olması gerektiğini masaya yatıran bir çalıştay düzenleyeceğiz. Neyin hesabı sorulması gerekiyorsa, kimin neyi yapması gerekiyorsa hepsini tek tek tarif edeceğiz. Türkiye’deki bilim insanlarına buradan duyurmak istiyorum, böyle bir çalıştayı önümüzdeki hafta planlıyoruz.”