YÖK’ten İstanbul Bilgi Üniversitesi açıklaması: Öğrenciler, idari ve akademik personel mağduriyet yaşamayacak 

YÖK, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kapatılmasına ilişkin “Öğrencilerimizin yanı sıra üniversitemizde görev yapan idari ve akademik personele dair herhangi bir mağduriyete fırsat vermeden gerekli işlemler yerine getirilecektir” açıklamasını yaptı. 

22 Mayıs 2026 Cuma 12:33
YÖK’ten İstanbul Bilgi Üniversitesi açıklaması: Öğrenciler, idari ve akademik personel mağduriyet yaşamayacak 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı kararıyla 2547 sayılı Kanun’un ek 11. maddesi gereğince Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kapatıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

“İstanbul Bilgi Üniversitesinin kurucu vakfına mahkemece kayyım atanması üzerine 2547 sayılı Kanun’un ek 11. Maddesi gereğince alınan faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmî Gazete’de yayımlanmıştır. 

Yükseköğretim Kurulu, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi hususunda gerekli tedbirleri ivedilikle almaktadır.  

Öğrencilerimizin yanı sıra üniversitemizde görev yapan idari ve akademik personele dair herhangi bir mağduriyete fırsat vermeden gerekli işlemler yerine getirilecektir. 

Konuyla ilgili detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak olup, kıymetli öğrencilerimizin, ailelerinin ve yükseköğretim camiasının süreçle ilgili doğru ve güncel bilgileri yalnızca Yükseköğretim Kurulunun resmî iletişim kanallarından takip etmelerini önemle rica ederiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” 

Son Güncelleme: 22.05.2026 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.