Göbeklitepe’de İlk Kez 'Boyalı' Bir Heykel Bulundu

Göbeklitepe ve Karahantepe bölgelerinde yapılan kazılar sonucunda birbirinden farklı heykellere ve kalıntılara rastlandı. Boyalı heykel ise bir ilk olma özelliği taşıyor.

02 Ekim 2023 Pazartesi 10:42
Göbeklitepe’de İlk Kez 'Boyalı' Bir Heykel Bulundu

Ne kadar bilgi bulursak bulalım, konu insanlık tarihi olunca karşımıza sürekli yeni bir bulgu daha geliyor. Göbeklitepe de bu bulguların çıkış noktalarının en önemli olanlarından. İnsanların daha alet kullanımında bile acemi olduğu düşünülen yıllarda yapılmış olan Göbeklitepe, yalnızca mimarisi ile değil, aynı zamanda üzerinde çalışmalar yapıldıkça ortaya çıkan bulgularla da insanlık tarihini aydınlatmaya devam ediyor.

Son çalışmalarda ise Göbeklitepe ve Karahantepe alanlarında yapılan kazılarda iki adet heykel bulundu. Özellikle Karahantepe’de bulunan insan heykeli, yapıldığı döneme nazaran oldukça gerçekçi olmasıyla dikkat çekiyor. Göbeklitepe’deki de bir hayli ilginç.

Bir insan ve bir tane de yaban domuzu heykeli bulundu.

Son Güncelleme: 02.10.2023 10:43
Anahtar Kelimeler:
GöbeklitepeKarahantepe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.