CHP'li Özgür Özel'den flaş yerel seçim yorumları

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin olarak, “İstanbul ve Ankara’yı kazanarak, yeniden moral bulacağız. Yerel seçimi kazandığımız noktada Türkiye’de çok şey değişecek. Dünya demokrasileri artık merkezi değil yerel yönetimler üzerinden şekilleniyor. Yerellerdeki güçle, geneldeki iktidarı dengeleyen bir kurguyu bundan sonra hep beraber yaşayacağız” dedi.

28 Ekim 2018 Pazar 11:25
CHP'li Özgür Özel'den flaş yerel seçim yorumları

CHP’li Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile birlikte İzmir Ekonomi Üniversitesi Lider Hukukçular Platformu’nu TBMM’de kabul etti. Özel, hukuk fakültesi öğrencilerinin rejim değişikliği, yaklaşan yerel seçimler ve mevcut kabineye ilişkin sorularını yanıtladı.

SU ALMAKTA OLAN BİR GEMİNİN İÇİNE HEPİMİZİ DOLDURDULAR

Özel, 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe giren yeni anayasa ve bu çerçevede gerçekleşen rejim değişikliğine ilişkin olarak, “Dünya siyaset tarihi açısından 250 yıl geriye gitmiş durumdayız. Montesquieu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin üçünün birbirini bağımsızca denetlemesi gerektiğini, devletlerin ancak böyle gelişebileceğini söylemişti. Arşimet’in suyun kaldırma kuralına uymayan bir gemi yaptığınızı düşünün, batar. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Türkiye’ye dayattığı meselenin özü şu: Montesquieu’nün tespit ettiği şekilde gücü dağıtmazsan ve kullananların birbirini denetlediği bir sistem yaratmazsan, uzun süre yönetmeyi beceremezsin ve ülke iyiye gitmez. Adalet ve Kalkınma Partisi, Arşimet’in kuralını tartışmıyor. Oğlanların bir sürü gemisi var ve yüzüyor çünkü Arşimet’in kuralına göre inşa edilmiş. Ama Montesquieu’nün kuvvetler ayrılığı ilkesini tartışıyor. Su almakta ve batacak bir geminin içine hepimizi doldurdular ve yola çıktık” ifadesini kullandı.

YEREL SEÇİMİ KAZANINCA ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK

Özel, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin olarak ise, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bir şey, yitirildiği yerde bulunur. Her şey İstanbul ve Ankara’yı yerel seçimlerde kaybederek başladı. O günden bugüne onlar kazanmaya, biz kaybetmeye devam ediyoruz. İstanbul ve Ankara’yı kazanarak, yeniden moral bulacağız. Yerel seçimi kazandığımız noktada Türkiye’de çok şey değişecek. Dünya demokrasileri artık merkezi değil yerel yönetimler üzerinden şekilleniyor. Yerellerdeki güçle, geneldeki iktidarı dengeleyen bir kurguyu bundan sonra hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.

ARALARINDA KAN VAR

Özel, cumhurbaşkanlığı rejiminin ilk kabinesine ilişkin bir soru üzerine, “15 Temmuz darbe girişiminin Genelkurmay Başkanı bakan oldu. Darbeye kalkışan darbecilerin başındaki Mehmet Dişli’nin kardeşi Şaban Dişli, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde uzun süre üst düzey görevlerde durdu, şimdi Hollanda’ya büyükelçi oldu. Darbede hayatını kaybedenlerden İlhan Varank’ın kardeşi Mustafa Varank bakan oldu. Ama Bakanlar Kurulu’nda bir kişi daha var. Bekir Pakdemirli, onun kardeşi de Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin rektörüydü, FETÖ’den tutuklandı. Mustafa Varank ile Bekir Pakdemirli arasında kan var. Birinin ağabeyi darbe yapmış, öbürünün kardeşi öldürülmüş” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15