CHP’li Öztunç’tan Bakan Kurum’a ‘TOKİ’ soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Toplu Konut İdaresi’ne(TOKİ) dair kamuoyunun yanıt bulmakta zorlandığı sorulara TBMM çatısı altında yanıt aradı.

17 Ocak 2023 Salı 08:32
CHP’li Öztunç’tan Bakan Kurum’a ‘TOKİ’ soruları

TOKİ’de tartışmalı proje yönetimleri ve işleyiş yapısından işe alımlara kadar pek çok uygulama gündemde yer edinirken, vatandaş sorularına cevap verecek muhatap bulamamaktan yakınıyor.  

Şehit ailelerine ‘kurasız yüzde 10 kontenjan verildiği’ şeklinde yetkilerin sürekli beyan verdiğini ama resmi internet sitesi de dahil bunun gibi takibi yapılacak birçok bilgiye erişim imkânı bulunmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, konuyu Meclis gündemine getirdi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Ali Öztunç’un, yanıt beklediği sorular şu şekilde oldu: 

  1. İktidar yetkilileri, TOKİ’nin şehit ailelerine % 10 kontenjan ile (başvurunun % 10’u)  kurasız direk konut verildiğini sıklıkla dile getirmektedirler. Bu söylem doğru mudur? 

  1. TOKİ protokolle belediyelere kendi taşınmazlarından Türkiye’nin neresinden, ne kadar bedelle ve hangi yöntemle taşınmaz vermiştir? Taşınmaz verdiği belediyeler hangileridir? 

  1. TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar talep örgütlenmesi modeli ile belediyelere ne kadar konut yapılmıştır? 

  1. TOKİ şirketi olan Emlak Yönetim A.Ş kanalı ile TOKİ’de asli olarak çalışmak üzere (mimar, mühendis) kaç kişi işe alınmıştır? Bu alımların sınavsız ve KPSS şartı olmaksızın yapıldığı doğru mudur? 

Son Güncelleme: 17.01.2023 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15