DSÖ: Omicron Varyantının Küresel Riski Çok Yüksek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “Omicron varyantı ile ilgili küresel risk çok yüksek olarak değerlendirilmektedir” açıklaması yaptı.

29 Kasım 2021 Pazartesi 12:07
DSÖ: Omicron Varyantının Küresel Riski Çok Yüksek

DSÖ, Omicron varyantı ile ilgili teknik rapor yayınladı. Raporda, yeni varyant ile ilgili, “Omicron çok sayıda mutasyona sahip, diğerlerinden oldukça farklı bir varyant. Omicron ile ilgili genel küresel risk çok yüksek olarak değerlendirilmektedir” bilgilendirmesi yapıldı ve  “Varyantın özelliklerine bağlı olarak ileride büyük vaka artışları yaşanabileceği, bunun da ciddi sonuçları olabileceği” bildirildi. Raporda ayrıca, bu verilerin henüz kesinleşmediğinin de altı çizildi.

“AŞI BAĞIŞIKLIĞINDAN KAÇABİLİR”

DSÖ, Omicron’un aşı ve enfeksiyon kaynaklı bağışıklığa karşı kaçış potansiyelinin olabileceğini, bu konudaki araştırmaların devam ettiğini de duyurdu. DSÖ, “yüksek risk grubundakileri aşılama hızının artırılması gerektiğini” vurguladı.

Son Güncelleme: 29.11.2021 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15