''Kamu Hastanelerinde Malzeme Sıkıntısı Artıyor''

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, hastanelerindeki malzeme eksikliği ile ilgili olarak “Kamu hastanelerinde, eksik malzemelerin artışı sonrasında hastalar özel hastanelere yönlendirilmeye başlandı. Malzeme alımlarında doğrudan peşin ödeme yapılması için kimi kamu hastanelerinin yönetimlerinin hastalardan para alarak malzemeyi temin etme yolunu seçtiğini de biliyoruz” dedi.

31 Aralık 2021 Cuma 12:21
''Kamu Hastanelerinde Malzeme Sıkıntısı Artıyor''

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, kamu hastanelerinde yaşanan ilaç ve malzeme temini sorununu değerlendirdi. Türkkan, şunları söyledi:

“İlaç sıkıntısı olduğunu duyuyoruz, yaşıyoruz. Bunun yanı sıra tıbbi malzeme, tanıda kullanılan birtakım tıbbi cihazlarda da sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Sahadan aldığımız bilgi doğrultusunda, çok sayıda tıbbi malzemenin olmadığı ve bu malzeme eksiğinin gittikçe arttığı bilgisi ulaştı bize. Çok basit, çok sık kullandığımız cilt kaleminin bile olmadığını, Bursa'da sıkıntısının yaşandığını ve bunun yanı sıra eksilen, azalan malzemenin yerine konmadığını biliyoruz. Eksik malzeme sayısında bir artış var.

Özellikle kamu hastanelerinde, eksik malzemelerin artışı sonrasında hastalar özel hastanelere yönlendirilmeye başlandı. Yeni bir görüşme yaptım. Oradan da aldığım bilgiler bu doğrultuda. Kamu hastanelerindeki malzeme sıkıntısını aşmanın bir yolu, özel hastanelere hastaları sevk etmek gibi görülüyor. Malzeme alımlarında doğrudan peşin ödeme yapılması için kimi kamu hastanelerinin yönetimlerinin hastalardan para alarak doğrudan malzemeyi temin etme yolunu seçtiğini de biliyoruz.

Bu malzeme eksikliğinin kısa sürede giderilmesi gerekiyor. Sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve sağlık hizmetinin ertelenemez olma özelliği nedeniyle sürecin uzatılması, malzeme eksiğinin sürdürülmesi, insan sağlığına ve toplumun sağlığına doğrudan olumsuz etki edecek gibi görünüyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.