Çeviköz: hayati çıkarlar söz konusu olmadığı sürece savaş cinayettir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çeviköz "Türkiye halkı, yurttaşlarımız ve insanlarımız Suriye ile savaşmayı istemiyor. Hayati çıkarlar söz konusu olmadığı sürece savaş cinayettir" dedi.

20 Şubat 2020 Perşembe 16:03
Çeviköz: hayati çıkarlar söz konusu olmadığı sürece savaş cinayettir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye'deki gelişmelere ilişkin konuşan Çeviköz, "Hayati çıkarlar söz konusu olmadığı sürece savaş cinayettir" dedi. 

Çeviköz, "Türkiye halkı, yurttaşlarımız ve insanlarımız Suriye ile savaşmayı istemiyor. CHP olarak biz savaş istemiyoruz. CHP olarak Suriye ile hala bir barışın ve barış içinde Suriye sorununun çözümünün mümkün olduğunu düşünüyoruz. Ama savaş isteyenler var ya da savaş isteyen var. Türkiye’nin Suriye ile savaşmasını gerektirecek hiçbir meşru veya haklı bir gerekçe yoktur. Biz CHP olarak Atatürk’ten almış olduğumuz ve sürekli olarak da dile getirdiğimiz prensipleri hep savuna geldik. Bir ülke için hayati çıkarlar söz konusu olmadığı sürece savaş cinayettir.

Türkiye’nin en kısa zamanda İdlib sorunundan ve Suriye’nin içinde bulunduğu çıkmazdan Suriye’ye yardım edecek şekilde çıkılabilmesi için bir barış paketi ve bir barış önerisinde bulunması gerekir" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 20.02.2020 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.