CHP'li Altay'dan Erdoğan'a Sert Eleştiriler

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin düzenlemek istediği yardım kampanyalarına ilişkin "Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK terör örgütleri tarafından da denenmişti' sözlerine tepki gösterdi. Altay, Erdoğan'ın üç büyükşehir belediye başkanından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

22 Nisan 2020 Çarşamba 16:32
CHP'li Altay'dan Erdoğan'a Sert Eleştiriler

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından CHP'li Mersin, Adana ve İstanbul Belediyeleri'nin düzenlemek istediği yardım kampanyalarına ilişkin "Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK terör örgütleri tarafından da denenmişti' sözlerine tepki gösterdi. 

CHP'li Altay mecliste düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuya ilişkin şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Ekrem İmamoğlu'ndan, Sayın Zeydan Karalar'dan ve Sayın Vahap Seçer'den özür dilemesi lazım. Bu arkadaşlarımız devlete sırtlarını dönmüş değildir. Ama senin işgüzar valilerin, Vefa Sosyal Destek Ekibi dışında kimseye kimsenin yardım etmesine, vatandaşın derdine derman olmasına imkan ve fırsat tanımadıkları için ve bundan haz etmedikleri için bunun seni rahatsız edeceğini düşündükleri için işgüzar vali ve kaymakamlarının uygulamalarına rağmen de hem Vahap Seçer hem Zeydan Karalar hem Sayın İmamoğlu bu üç belediye başkanımızı terör örgütlerine benzettiğin, terör örgütlerinin liderlerine benzettiğin için bir an önce çık "Kastımı aştım" de. Niye biliyor musun? Sayın Cumhurbaşkanı ne Ekrem İmamoğlu ne Zeydan Karalar ne Vahap Seçer, Abdullah Öcalan'la, Fettullah Gülen'le, Eb-u Hanzala dediğimiz Halis Bayancuk ile direkt ya da indirekt temas içinde olmadı. Onlarla oturup görüşmedi. Onlara işine geldi mi hendek kazdırıp işine geldiği mi devletin kozmik odaları teslim edip işine geldi mi hastanede tedavi edip eğitip sırtına silah koyup onları sahaya sürmedi. Bu üç belediye başkanımıza bir özür borcun var. Bu yakışık kalmadı."

Son Güncelleme: 22.04.2020 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15