CHP'li Barut: "Ücretsiz yurt açın, öğrencileri kurtarın"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarını bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

19 Ocak 2022 Çarşamba 11:17
CHP'li Barut: "Ücretsiz yurt açın, öğrencileri kurtarın"

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarına etkin ve kalıcı çözüm üretilmesi çağrısını yineleyen Ayhan Barut, "Ailelerinin yanından eğitim almak için farklı şehirlere giden öğrencilerimize istemedikleri bir hayat tarzı dayatılmakta, birileri tarafından da bu uygulamalara göz yumulmaktadır" dedi.

"İKTİDAR TEŞVİK EDİYOR"

Meclis genel kurulunda söz alan ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek çözüm önerilerini paylaşan Ayhan Barut, "İçinde bulunduğumuz ekonomik buhran sonucu oluşan fahiş barınma ve yurt ücretleri, Devlet yurtlarındaki denetimsizlik ve yetersizlik bu ülkede üniversite ve lise eğitimi gören binlerce öğrenciyi tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakmaktadır. Öğrenciler istemedikleri halde tarikatlara mahkum edilerek bunalıma sürüklenmektedir. Mevcut iktidarın bu anlamda sergilediği eğitim politikaları ise bu paralel yapıların önünü kesmek yerine bilakis teşvik etmektedir" diye konuştu.

"ÜCRETSİZ DEVLET YURDU AÇILMALI"

Üniversite eğitimi için çaba gösteren öğrencilerin önüne engeller çıkartılıp sorunlarla baş başa bırakıldığını ifade eden Ayhan Barut, "Ailelerinin yanından eğitim almak için farklı şehirlere giden öğrenci arkadaşlarımıza istemedikleri bir hayat tarzı dayatılmakta, birileri tarafından da bu uygulamalara göz yumulmaktadır. Öğrencilerimizin yaşamına malolan bu süreç ciddi olarak soruşturulmalıdır. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı, tüm öğrencilere ücretsiz Devlet yurtları açılmalıdır. Bu ülkenin genç beyinlerini yurtdışına göçe zorlayan, cemaat yurtlarına teslim eden, umutsuzluğa maruz bırakan bu kirli düzen değişmelidir" şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 19.01.2022 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15