CHP'li İlgezdi: "İş Kazaları Sağlık Hizmetlerinde Yüzde 37 Arttı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi pandemi dönemi nedeniyle 2020 yılında iş kazalarında yüzde 9 azalış olmasına rağmen, Sağlık hizmetlerindeki iş kazalarının yüzde 37 arttığını ortaya koydu.

08 Kasım 2021 Pazartesi 14:07
CHP'li İlgezdi: "İş Kazaları Sağlık Hizmetlerinde Yüzde 37 Arttı"

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi hazırladığı ‘Pandeminin İlk Yılında İnsan Sağlığı Hizmetlerinde İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Raporu’nda çarpıcı verilere yer verdi.

CHP'li Akkuş İlgezdi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden hazırladığı raporuna göre, "Geçici İş Göremezlik Ödeneğine" neden olan hastalık olayı sayısı 2020'de 2019'a göre yüzde 157 arttı.

Tüm bu verilere karşın Covid-i9'ın meslek hastalığı olarak kabul edilmemesini eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Sağlık Bakanı Meclis’te bütçe görüşülürken, ‘covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesinden ve kaybettiğimiz meslektaşlarımın da şehit sayılmasından memnuniyet duyarım’ demişti. Üzerinden 19 ay geçti. Oysa karşımızda kendi bakanının bile sesini duymayan, gerçekleri görmeyen bir Saray yönetimi var” dedi.

18 bin 840 iş kazası

Akkuş İlgezdi 2020’de Türkiye genelinde iş kazaları bir önceki yıla göre yüzde 9 azaldığını hatırlatarak, “Pandemi koşulları nedeniyle iş kazaları azaldı. 18 bin 840 iş kazası meydana geldi. 2015-2020 yılları arasında meydana gelen toplam 57 bin 439 iş kazasının yüzde 33’ü ise pandeminin ilk yılında kayıt altına alındı” diye konuştu.

Sağlık verilerindeki yüzde 37 artışın boyutlarını gözler önüne seren Gamze Akkuş İlgezdi, “Pandeminin yıkıcı etkisine rağmen 2020’de insan sağlığı hizmetleri alanında görev yapan yalnızca 119 sağlık çalışanı meslek hastalığına yakalanmış. 2020 yılında Türkiye genelindeki tüm iş kollarından toplam 151 sigortalının meslek hastalığına yakalandığını göz önüne alırsak hastalananların yüzde 79’u insan sağlığı hizmetlerinde çalışıyordu. Meslek hastalığına yakalanarak ölen herhangi bir sigortalı kaydı yok” dedi. 

Son Güncelleme: 08.11.2021 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.